Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 05 20

Richardas Gasquetas išvengė sensacijos Lione

Visur gerai, bet namie geriausia – prancūzas Richardas Gasquetas (ATP-39) pergalingai atidarė „Open Parc Auvergne-Rhone-Alpes Lyon“ varžybas Prancūzijos mieste Lione.
Richardas Gasquetas
Richardas Gasquetas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po traumos į turą grįžtantis 32-ejų tenisininkas turėjo iškęsti ne tik gamtos išdaigas, bet ir labai netikėtą oponento šturmą. 2 valandas ir 43 minutes trukusį trilerį prieš Maxime'ą Janvierą (ATP-199) jis laimėjo 6:7(5), 6:2, 7:6(2).

Buvęs pirmojo ATP dešimtuko žaidėjas sezono pradžioje gydėsi kirkšnies traumą ir į turą sugrįžo prieš keletą savaičių Madride.

Prancūzas ant grunto žaidžia trečią savaitę iš eilės – per keturis kol kas sužaistus susitikimus yra iškovojęs dvi pergales.

Apmaudžiai pralaimėjęs pirmą setą, 10 metų už savo oponentą vyresnis R.Gasquetas užtikrintai laimėjo antrąjį bei kontroliavo situaciją trečiajame – pirmavo 5:2.

Tačiau žiūrovų numylėtinio fizinis pasiruošimas apleido pačiu netinkamiausiu momentu – ties trečiojo ATP šimtuko riba balansuojantis M.Janvieras pasinaudojo varžovo kluptelėjimu ir laimėjo keturis geimus paeiliui bei paduodamas turėjo du match point'us.

Visgi savo žodį šiame mače tarė ir patirties stoka – M.Janvieras siekė pirmosios pergalės prieš pirmojo 50-uko tenisininką, tačiau galiausiai apmaudžiai pralaimėjo.

Įdomu ir tai, kad beveik visą antrąjį setą ir dalį trečiojo lijo nestiprus lietus, tačiau turnyro organizatoriai dvikovos nestabdė.

Vardinį kvietimą į varžybas gavęs R.Gasquetas yra ir šeštoji turnyro raketė. Antrame Liono etape tenisininkas žais prieš amerikietį Taylorą Fritzą (ATP-46) – pastarasis 7:5, 7:6(3) įveikė Jirį Vesely (ATP-105).

Antrame varžybų rate žais ir 7-oji turnyro raketė Pierras-Hugo Herbertas (ATP-42). Jis 6:2, 7:5 nugalėjo Jeremy Chardy (ATP-40).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius