Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 03 29

Rinktinei neatstovavęs Laurynas Grigelis prarado šansus dalyvauti olimpiadoje

Balandžio 5–7 dienomis Lisabonoje gerokai susilpnėjusi Lietuvos teniso rinktinė dalyvaus Daviso taurės atrankos mače su Portugalijos komanda. Prieš išvykstant naujasis rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius sakė, kad varžovai per daug pajėgūs, kad būtų galima daug tikėtis ir vylėsi, kad ateityje lyderiai sugrįš į rinktinę.
Laurynas Grigelis
Laurynas Grigelis / futuretalent.it nuotr.

Šios viltys turi realaus pagrindo, nes neseniai tarptautinė teniso federacija nusprendė, kad tenisininkas, norintis dalyvauti olimpinėse žaidynėse, privalo bent kartą per metus atstovauti savo šalies rinktinei. Antroji Lietuvos rinktinės raketė Laurynas Grigelis jau neįvykdė šio reikalavimo ir net jeigu ir gautų galimybę žaisti olimpiadoje, to padaryti negalėtų.

Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas teigė, kad lyderius į rinktinę prisikviesti nėra taip paprasta: „Sportininkai turi savo planų ir sudėtinga du kartus metuose griauti tuos planus. Turime būti realistai ir suprasti mūsų lyderius, kurie rūpinasi asmeninėmis karjeromis. Mums tiesiog reikia išsilaikyti antroje atrankos grupėje. Bet kokiu atveju lauksime, kad jie sugrįžtų į rinktinę.“

Ramūnas Gruaas
Ramūnas Grušas

Visgi sąjungos prezidentas pridūrė, kad tarptautinė teniso federaciją surado būdą, kaip priversti žaidėjus atstovauti rinktinei. Tenisininkas, norintis dalyvauti olimpinėse žaidynėse, privalo bent kartą per metus sužaisti už savo rinktinę.

„Anksčiau reikalavo bent du kartus per ketverius metus, o dabar reikia kasmet. Tai yra logiškas prašymas, nes norima, kad ir geriausiųjų dešimtuko žaidėjai pasirodytų tarptautinėse varžybose. Mūsų Laurynas Grigelis jau teoriškai negalėtų dalyvauti olimpiadoje, nors jam tai nelabai ir grėsė.“

Paskutinį kartą Laurynas Grigelis Lietuvai atstovavo mače su Graikija 2012 metų gegužę.

Šįkart į Portugaliją Lietuvai atstovauti vyks mažiau patyrę žaidėjai, nes Ričardas Berankis ir Laurynas Grigelis negalėjo padėti rinktinei dėl asmeninių varžybų grafikų.

„Nuotaikos būtų geresnės, jeigu ne man reiktų vykti, o senajam kapitonui Remigijui Balžekui su Ričardu Berankiu. Šį kartą prieš pajėgią Portugaliją turės stoti 1571-ąją vietą reitinge turintis Dovydas Šakinis ir kiti trys nereitinguoti žaidėjai – Lukas Mugevičius, Mantas Bugailiškis ir Kasparas Žemaitėlis. Kai kurie varžovų tenisininkai yra ir pirmajame šimtuke, todėl daug tikėtis negalime“, – situaciją aiškino Rimvydas Mugevičius.

Rimvydas Mugevičius
Rimvydas Mugevičius

Portugalijos rinktinė mačui su Lietuva:

Joao Sousa (86 vieta reitinge)

Gastao Elias (136)

Pedro Sousa (233)

Rui Machado (282)

Jau šį sekmadienį Lietuvos teniso rinktinė išvyksta į Lisaboną, kurioje balandžio 5–7 dienomis žais Daviso taurės Europos-Afrikos zonos antros grupės mačą su Portugalijos komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas