Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 18

„Roland Garros“ vicečempionė praleis ne tik turnyrą, bet ir likusią sezono dalį

Praėjusių metų „Roland Garros“ turnyre netikėtai patriukšmavusi rusė Anastasija Pavliučenkova (WTA-21) priėmė sunkų sprendimą šiame sezone neberungtyniauti.
Anastasija Pavliučenkova
Anastasija Pavliučenkova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuolat atsinaujinanti kelio trauma 30-metei tenisininkei neduoda ramybės jau ilgą laiką. Pasiekusi trečią „Australian Open“ etapą sezono starte A.Pavliučenkova keletą mėnesių nerungtyniavo, tačiau vylėsi sugrįžti optimalios sportinės formos pačiai grunto sezono kulminacijai – „Roland Garros“ turnyrui.

Rusė pralaimėjo abu vienetų mačus Madride ir Romoje, tačiau Italijos sostinėje kartu su tautiete Veronika Kudermetova laimėjo dvejetų turnyrą. Tiesa, realybė kiek kitokia – Nastia vis dar jaučia skausmus kelio srityje, todėl likusią metų dalį nusprendė paskirti gydymui ir reabilitacijai.

„Esu labai liūdna pranešdama, kad pasitraukiu ne tik iš “Roland Garros„, bet ir iš visų likusių sezono turnyrų. Mano galvoje ši mintis sukosi visą praėjusią savaitę ir tai yra labai sunkus sprendimas, nes “Roland Garros„ visuomet išliks man ypatingas, o ypač po praėjusių metų. Tačiau skausmą jaučiu jau ilgą laiką, trauma riboja mane tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Pastarieji du turnyrai parodė, kad skausmas yra išlikęs ir dar nesu pasiruošusi žaisti, todėl nusprendžiau neskubėti ir sugrįžti stipresnė kitąmet“, – pranešimu socialiniuose tinkluose pasidalijo tenisininkė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Anastasija Pavliučenkova ir Barbora Krejčikova
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Anastasija Pavliučenkova ir Barbora Krejčikova

Priminsime, kad 2021 metų sezone A.Pavliučenkova Paryžiuje netikėtai nužygiavo iki finalo, kuriame turėjo pripažinti čekės Barboros Krejčikovos pranašumą.

Nuo 2008-ųjų, kuomet debiutavo atvirosiose Prancūzijos pirmenybėse, Rusijos tenisininkė iki šių metų nebuvo praleidusi nė vieno šio „Didžiojo kirčio“ turnyro.

A.Pavliučenkova buvo pirmoji ir bene vienintelė iš savo tautiečių, kuri viešai pasmerkė Rusijos pradėtą karą prieš Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius