-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 12

Romoje – I.Swiatek dvigubas „riestainis“ ir kirtis A.Sabalenkai

Dvi geriausios pasaulio tenisininkės Iga Swiatek (WTA-1) ir Aryna Sabalenka (WTA-2) dar praėjusį šeštadienį varžėsi „Mutua Madrid Open“ turnyro finale, tačiau Romoje šių pasaulio teniso žvaigždžių keliai tikrai nesusikirs.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Įspūdingu stiliumi pirmenybes Italijos sostinėje pradėjo pajėgiausia planetos tenisininkė Iga Swiatek, kuri savo varžovei įteikė tenise retai sutinkamą dvigubą „riestainį“.

Lenkijos teniso pažiba rusę Anastasiją Pavliučenkovą (WTA-506) sutriuškino rezultatu 6:0, 6:0.

21-erių tenisininkei Romoje tai buvo jau 12-oji pergalė iš eilės – šį turnyrą ji laimėjo 2021 ir 2022 metais.

Įdomu tai, kad sykį „Internazionali BNL d'Italia“ pirmenybėse I.Swiatek jau yra laimėjusi identišku rezultatu – 2021 m. finale pažeminimą patyrė Karolina Pliškova.

WTA1000 kategorijos turnyruose, kurie rengiami nuo 2009-ųjų, daugiau setų rezultatu 6:0 už I.Swiatek (6 tokie setai) yra laimėjusi tik Simona Halep (7).

Trečiame etape Lenkijos tenisininkės lauks ukrainietė Lesija Tsurenka (WTA-68).

Turnyras Romoje tragiškai susiklostė Madride čempione tapusiai Arynai Sabalenkai. Baltarusijos atstovė sensacingai 6:7(4), 2:6 nusileido Sofiai Kenin (WTA-134).

Pastaroji dėl traumų yra iškritusi iš pirmojo WTA šimtuko, tačiau praeityje ši talentinga amerikietė laimėjo „Australian Open“ pirmenybes (2020 m.) ir tais pačiais metais pasiekė „Roland Garros“ finalą.

A.Sabalenkai tai pirmasis kartas šiemet, kuomet tenisininkė turnyre nepasiekė bent ketvirtfinalio etapo. Su 29 pergalėmis atvirųjų Australijos pirmenybių čempionė vis dar pirmauja tarp visų WTA žaidėjų.

Po pralaimėjimo 25-erių baltarusė socialiniuose tinkluose atskleidė, kad yra „pervargusi“ ir „laikas pakrauti baterijas“.

Staigmenų moterų varžybose Romoje buvo užfiksuota ir daugiau, o viena iš jų – trečios planetos raketės Jessicos Pegulos nesėkmė rezultatu 2:6, 6:3, 3:6 vos prieš 168-ą vietą užimančią Taylor Townsend.

Pralaimėjo ir po traumos grįžusi Ons Jabeur (WTA-7) – 1:6, 4:6 nusileista Paulai Badosai (WTA-35).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius