-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 20

Ruso pergalių seriją nutraukęs C.Alcarazas – Indian Velso ir ATP reitingo karalius

Ispanijos teniso sensacija Carlosas Alcarazas (ATP-1) užtikrintai nukovė pastaraisiais mėnesiais nesustabdomai žaidusį Daniilą Medvedevą (ATP-5) ir tapo „Masters“ turnyro Indian Velse nugalėtoju.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

19-metis tenisininkas finale be didesnio vargo 6:3, 6:2 nugalėjo D.Medvedevą ir iškovojo pirmą Indian Velso bei apskritai trečią „Masters“ titulą karjeroje.

Triumfas Kalifornijoje jaunajam supertalentui pasidarė dvigubai saldesnis, kadangi po šio turnyro C.Alcarazas ATP reitinge aplenks Novaką Džokovičių ir sugrįš į pirmą ATP reitingo poziciją.

„Susigrąžinti pirmą reitingo vietą – tai man reiškia labai daug. Bet ne mažiau svarbus ir titulas čia, Indian Velse. Myliu šį turnyrą, jaučiau žmonių palaikymą nuo pirmosios atvykimo dienos. Pastarosios 10 dienų čia buvo tiesiog nuostabios“, – džiūgavo jaunuolis.

C.Alcarazas tapo tik devintuoju ir tuo pačiu jauniausiu tenisininku šioje grupelėje, kuriam pavyko pasiekti „Sunshine Double“ dublį, kuomet yra laimimi Majamio ir Indian Velso „Masters“ turnyrai paeiliui.

Tik jam ir tautiečiui Rafaeliui Nadaliui yra pavykę laimėti bent po 3 „Masters“ kategorijos turnyrus iki sukankant 20 metų – Rafai tai pavyko padaryti net 6 sykius.

Ispanijos teniso meistrui tai pat pavyko nutraukti ir nenugalimojo statusą pastaruoju metu užsitarnavusio D.Medvedevo pergalių seriją, kuri siekė net 19 mačų iš eilės. Per keletą mėnesių jam pavyko laimėti tris turnyrus paeiliui, pasiekti „Masters“ finalą ir iš 12 pozicijos ATP reitinge šoktelti į 5.

„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas ir Carlosas Alcarazas
„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas ir Carlosas Alcarazas

„Carlosas neabejotinai nusipelno pirmosios vietos ATP reitinge – jis per paskutines 52 savaites iškovojo daugiausiai taškų ir jau pasiekė neįtikėtinų dalykų. Vienas iš jų – laimėjo Indian Velsą, tai išlieka ir mano svajone, galbūt kitą kartą man suteiksi šansą. Tu turbūt esi labiausiai gerbiamas žmogus ATP ture, kiekvieną dieną pasisveikini su šimtais kitų“, – varžovui pagyrimų negailėjo Medvedevas.

Nei vieno seto pirmenybėse nepralaimėjęs C.Alcarazas iš viso susižers kiek daugiau nei 1,26 mln. JAV dolerių, o vicečempionui atiteks taip pat solidus 662 tūkst. JAV dolerių čekis.

VIDEO: Carlos Alcaraz vs Daniil Medvedev For The Title ? | Indian Wells 2023 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius