Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 27

Saldus revanšas: C.Norrie palaužė fiziškai kentėjusį C.Alcarazą ir laimėjo turnyrą Rio

Antrą savaitę iš eilės dėl ATP turnyro čempiono vardo susikovė Carlosas Alcarazas (ATP-2) ir Cameronas Norrie (ATP-13), kurie vienas prieš kitą stojo Rio de Žaneire vykusiose ATP 500 pirmenybėse „Rio Open presented by Claro“.
Cameronas Norrie ir Carlosas Alcarazas
Cameronas Norrie ir Carlosas Alcarazas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Prieš savaitę Buenos Airėse triumfavo ispanas, bet šį kartą stipresnis pasirodė Didžiosios Britanijos teniso rinktinės lyderis, kuris per 2 valandas ir 41 minutę triumfavo rezultatu 5:7, 6:4, 7:5.

Ryškiu favoritu laikytas C.Alcarazas kontroliavo situaciją pirmaudamas 7:5, 3:0, tačiau tuomet labai daug teniso pastaruoju metu žaidusį 19-metį pasivijo fizinės problemos.

Ispanijos tenisininkas jautė nemažą skausmą šlaunies srityje, o būtent dėl šlaunies patempimo „Carlitosas“ turėjo praleisti ir atvirąsias Australijos teniso pirmenybes.

Akivaizdžiai traumuotas C.Alcarazas sunkiai judėjo korte, tačiau vis tiek kūrė neįtikėtinus stebuklus. Milžinišką nuovargį jautė ir jo oponentas, taip pat žaisdamas antrą savaitę paeiliui, bet brito problemos buvo kur kas mažiau pastebimos, o pergalę galiausiai būtent jis ir iškovojo.

Britų teniso žvaigždei tai šeštasis karjeros ir pirmasis šio sezono titulas ATP ture. Pagal iškovotas pergales šiemet C.Norrie neturi sau lygių – 18 laimėjimų, kuomet antroje vietoje esantis Daniilas Medvedevas turi tik 14.

Pagal bendrai iškovotus ATP reitingo taškus šiame sezone britas kol kas yra trečias ir į priekį užleidžia tik tokius teniso titanus kaip Novakas Džokovičius bei Stefanos Tsitsipas.

Turnyro čempionui atiteko net 500 ATP reitingo taškų, kurie tenisininką kilstels į 12-ąją vietą, bet ir solidus 376 tūkstančių JAV dolerių čekis.

Savo ruožtu C.Alcarazas prarado puikią galimybę ATP reitinge taškais susilyginti su soste tebeliekančiu Novaku Džokovičiumi (ATP-1). Dabar šiuos tenisininkus skiria 200 taškų. Vicečempiono pasirodymas Rio de Žaneire buvo įvertintas 300 tšk. ir 202 tūkst. JAV dolerių.

Abu Rio finalininkai šią savaitę turėtų varžytis Akapulke (Meksika), tačiau neatmetama galimybė, kad norėdami poilsio jie pasitrauks iš šių pirmenybių.

VIDEO: Carlos Alcaraz vs Cam Norrie For The Title! | Rio 2023 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius