-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 13

Savo šalies teniso istoriją pakeitęs kinas dramatiškai laimėjo turnyrą Dalase

Karjeros savaitę ATP ture sužaidęs Kinijos tenisininkas Yibingas Wu (ATP-58) laimėjo Dalase (JAV) vykusį ATP 250 serijos turnyrą „Dallas Open“.
Yibingas Wu
Yibingas Wu / „Scanpix“ nuotr.

Vyrų vienetų turnyro finale Y.Wu po 2 valandas ir 58 minutes trukusio maratono rezultatu 6:7(4), 7:6(3), 7:6(12) palaužė vietinės publikos numylėtinį Johną Isnerį (ATP-39) ir iškovojo pirmą karjeros ATP titulą.

Prieš prasidedant turnyrui nė vienam tenisininkui iš Kinijos per visą šalies istoriją nebuvo pavykę pasiekti ATP turnyro finalo ar laimėti prieš pirmojo dešimtuko varžovą, tačiau 23-ejų jaunuolis padarė ne tik tai, bet ir tapo čempionu.

Finale, kuriame absoliučiai dominavo paduodantieji tenisininkai, Y.Wu išsaugojo keturis match point'us, o taip pat turėjo atlaikyti net 44 neatremiamus padavimus iš patyrusio oponento.

Kinijos tenisininko karjera nuo 2019-ųjų kovo iki 2022-ųjų pradžios buvo sustojusi dėl nuolatinių sunkių traumų. Lygiai prieš metus Y.Wu ATP reitinge buvo vos antrajame tūkstantuke, o dabar kils į rekordinę 58-tąją vietą.

Šiemet jis taip pat tapo vos antruoju savo šalies atstovu, kuriam pavyko prasibrauti tarp 100 geriausių planetos tenisininkų. Kelyje link titulo jis įveikė ir tokius varžovus kaip Denisas Šapovalovas (ATP-27) ar Tayloras Fritzas (ATP-8).

Veteranui J.Isneriui tai buvo 15-oji nesėkmė ATP finaluose – tenisininkas lieka iškovojęs 16 titulų.

150 ATP reitingo taškų ir kiek daugiau nei 65 tūkstančius JAV dolerių iškovojęs 37-erių veteranas ATP reitinge pakils į 37 vietą.

Y.Wu atiteks 250 ATP reitingo taškų ir 112 tūkst. JAV dolerių.

VIDEO: Wu and Isner Clash | Dallas 2023 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius