Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SEB arenoje – 10-oji pasaulio raketė ir geriausias šiuo metu dvejetų tenisininkas

Tarptautinė teniso federacija (ITF) paskelbė vyrų teniso rinktinių, šių metų vasario pradžioje dalyvausiančių Daviso taurės susitikimuose, sudėtis. „SEB arenoje“ Vilniuje vasario 1-2 d. vyksiančioje Ukrainos ir JAV rinktinių akistatoje žiūrovai išvys aukščiausią ATP reitingą tarp visų JAV tenisininkų turintį Taylorą Fritzą, o Lietuvos teniso rinktinę dvikovoje prieš Sakartvelą, kuri ten pat bus surengta vasario 3-4 d., į priekį ves po peties operacijos sparčiai sveikstantis Ričardas Berankis.
Tayloras Fritzas su JAV komanda švenčia pergalę
Tayloras Fritzas su JAV komanda švenčia pergalę / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JAV rinktinės kapitonas Bobas Bryanas savo komandoje Vilniuje, be T.Fritzo (ATP-10), taip pat turės Sebastianą Kordą (ATP-24), Christoferį Eubanksą (ATP-34), ATP dvejetų reitingo lyderį Austiną Krajičeką ir 6-ą vietą šiame reitinge užimantį Rajeevą Ramą.

Iššūkį JAV tenisininkams Vilniuje mes ukrainiečiai Vitaliy Sachko (ATP-169), Oleksejus Krutykhas (ATP-295), Viačeslavas Bielinskis (ATP-512), Vladyslavas Orlovas (ATP-602) ir Illya Beloborodko (ATP-1183). Komandos kapitonas – Orestas Tereščukas.

„Scanpix“ nuotr./Tayloras Fritzas
„Scanpix“ nuotr./Tayloras Fritzas

„Bilietų pardavimo tendencijos mums sufleruoja, kad mūsų teniso mylėtojai su nekantrumu laukia šios vasario pradžioje vyksiančios teniso šventės ir, ypač, JAV teniso žvaigždyno. Bilietų į Ukrainos ir JAV rinktinių dvikovą liko vos kiek daugiau nei po šimtą į kiekvienos dienos mačus. Mums, varžybų organizatoriams, tokios komandos kaip JAV priėmimas taip pat reiškia nauju iššūkius ir naujas patirtis. Visgi esu tikras, kad susidorosime su visomis užduotimis, o į „SEB areną“ atvykę žiūrovai išvys ne tik aukščiausio lygio tenisą, įtemptas dvikovas, bet ir vėl turės galimybę pajusti didelių tarptautinių varžybų atmosferą: arenoje bus įrengta „hawkeye“ technologija, padavimų greičio matavimo įranga, susitikimai bus tiesiogiai transliuojami JAV, Ukrainoje, Lietuvoje“, – sako Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

Lietuvos vyrų teniso rinktinę mače prieš Sakartvelo komandą į priekį vėl ves ilgametis rinktinės lyderis Ričardas Berankis (ATP-238). Po spalio mėnesį Vokietijoje atliktos peties operacijos sparčiai sveikstančiam R.Berankiui tai bus jau 29 pasirodymas Daviso taurės varžybose. Lietuvos rinktinės kapitono Šarūno Kulnio vadovaujamoje komandoje taip pat bus Vilius Gaubas (ATP-370), Edas Butvilas (ATP-560), Pijus Vaitiekūnas (ATP-1853) ir Tadas Babelis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ričardas Berankis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ričardas Berankis

Sakartvelo komandos kapitonas Davidas Kvernadzė į komadą pakvietė Sabą Purtseladzę (ATP-468), Zurą Tkemaladzę (ATP-722), Aleksandrą Bakshį (ATP-819) ir Aleksandrą Metrevelį (ATP-886).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius