-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sensacija Indian Velse – N.Džokovičių eliminavo tenisininkas iš antrojo šimtuko

Indian Velse vykstančių prestižinių teniso pirmenybių „BNP Paribas Open“ trečiajame etape netikėtai krito geriausias planetos tenisininkas ir penkiskart turnyro čempionas Novakas Džokovičius (ATP-1).
Luca Nardi ir Novakas Džokovičius
Luca Nardi ir Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Pirmą kartą nuo 2019-ųjų į Kalifornijoje vykstantį „Masters“ serijos turnyrą sugrįžęs Serbijos teniso titanas pirmadienį sensacingai 4:6, 6:3, 3:6 turėjo pripažinti Italijos tenisininko Lucos Nardi (ATP-123) pranašumą.

Įdomu tai, kad 20-mečio italo pagrindiniame „BNP Paribas Open“ turnyre net neturėjo būti – jis pralaimėjo finaliniame atrankos etape, tačiau galiausiai prasmuko su lucky looser statusu, kuris suteikiamas tuomet, kai prieš turnyro startą pasitraukia vienas iš dalyvių.

L.Nardi iš tikrųjų tapo tikru laimės kūdikiu – kadangi pasitraukė skirstymą turėjęs Tomas Martinas Etcheverry, jaunasis tenisininkas kovas Indian Velse pradėjo nuo antrojo etapo, o įveikęs Zhizheną Zhangą (ATP-50) išsikovojo neeilinę galimybę pasišpaguoti su pasaulio geriausiuoju.

„Scanpix“ nuotr./Luca Nardi
„Scanpix“ nuotr./Luca Nardi

Vos ant 123-iojo laiptelio ATP reitinge stovintis L.Nardi įsirašė į rekordų knygas kaip žemiausią reitingo vietą užimantis tenisininkas, įveikęs N.Džokovičių „Didžiojo kirčio“ arba „Masters“ varžybose. Jis taip pat tapo ketvirtu žemiausią reitingą turinčiu žaidėju, „Masters“ turnyre įveikusiu pirmą pasaulio raketę.

„Manau, kad prieš šį vakarą niekas manęs nežinojo. Tikiuosi, kad publika mėgavosi šiuo reginiu. Esu labai laimingas. Iš tikrųjų net nežinau, kaip pabaigoje susitvarkiau su įtampa. Tai stebuklas, esu tik 20-metis vaikinas už šimtuko ribų, o dabar įveikiau Novaką“, – patikėti savo pasiekimu negalėjo Nardi.

Trečiajame sete net 16 winner'ių prieš oponento 2 atlikęs italas po turnyro užsitikrino vietą tarp 100 geriausių planetos tenisininkų. Aštuntfinalyje jo oponentu bus amerikietis Tommy Paulas (ATP-17).

Savo ruožtu N.Džokovičiui „Masters“ turnyruose tai buvo pirmoji nesėkmė po 11 iškovotų pergalių paeiliui. Nolė pirmenybėse Kalifornijoje siekė rekordinio šeštojo trofėjaus, tačiau galiausiai pirmą kartą nuo 2018-ųjų pralaimėjo varžovui už Top 50 ribų. Beje, paskutinį kartą tai įvyko taip pat Indian Velse 2018 metais, kai buvo nusileista Taro Danieliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius