TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti

Sensacija Romoje – Čilės atstovas vos per valandą sutriuškino N.Džokovičių

Čiles tenisininkas Alejandro Tabilo (ATP-32) sekmadienį Romoje vykstančiame turnyre „Internazionali BNL d'Italia“ iškovojo skambiausią karjeros pergalę, įveikdamas šiuo metu geriausią planetos žaidėją.
Alejandro Tabilo ir Novakas Džokovičius
Alejandro Tabilo ir Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

26-erių tenisininkas trečiajame vyrų vienetų varžybų etape pateikė neabejotinai didžiausią turnyro sensaciją, per 1 valandą ir 7 minutes rezultatu 6:2, 6:3 sutriuškindamas daugkartinį pirmenybių čempioną Novaką Džokovičių (ATP-1).

Romoje tai bus pirmasis kartas nuo 2004-ųjų, kuomet ketvirtfinalio etapo čia nepasieks nei N.Džokovičius, nei Rafaelis Nadalis, vakar patyręs pralaimėjimą antrajame etape.

Pirmą karjeros pergalę prieš ATP reitingo lyderį iškovojęs A.Tabilo tapo ir pirmuoju savo šalies tenisininku po Fernando Gonzalezo (2007 m. „Nitto ATP Finals“ prieš Rogerį Federerį), įveikusiu pirmą pasaulio raketę.

Čilės atstovas šešis sykius Romoje triumfavusį Nolę break'avo net keturis kartus, o pats oponentui nesuteikė nė vienos break point'o galimybės.

Savo ruožtu N.Džokovičiaus gerbėjams ši dvikova turėtų iškelti tik dar daugiau klaustukų. Serbijos teniso titanas neįprastai sau darė daug neišprovokuotų klaidų, o akimirkomis atrodė, kad 36-erių tenisininkas net nenori būti korte. Tai geriausiai iliustruoja ir match point'as, kuomet antruoju padavimu jis taip pat stengėsi paduoti stipriai ir galiausiai padarė dvigubą klaidą.

Įdomu tai, kad 68 minučių trukmės pralaimėjimas yra trumpiausias, kurį per savo karjerą ant grunto dangos yra patyręs Novakas. Iki šiol greičiausią nesėkmę jis buvo patyręs Monte Karle 2014 metais Rogeriui Federeriui (1 val. 15 min.).

„Roland Garros“ turnyrą, kuriame gins čempiono trofėjų, serbas pasitiks ant grunto šiemet iškovojęs 4 pergales ir 2 pralaimėjimus, tačiau kur kas didesniu siurprizu yra faktas, kad pirmoji pasaulio raketė šiemet dar nėra iškovojęs nė vieno trofėjaus.

A.Tabilo, kuris šiemet laimėjo ATP 250 turnyrą Oklande, aštuntfinalyje lauks rusas Karenas Chačanovas (ATP-18).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius