TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šiauliuose pasibaigė didžiausias jaunųjų tenisininkų turnyras Baltijos šalyse

Praėjusią savaitę Šiauliuose vykusio Tarptautinės teniso federacijos (ITF) aštuoniolikmečių tenisininkų turnyro „Šauliai Open 2024“ čempionų taurės iškeliauja į Prancūziją ir Čekiją.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / LTF nuotr.
Temos: 1 Tenisas

Vaikinų vienetų varžybų finale prancūzas Felixas Balshaw 6:2 6:1 sutriuškino JAV tenisininką Carelą Aubrielį Ngounoue (ITF-141).

Lemiamame merginų turnyro susitikime čekė Vendula Valdmannova (ITF-36) 6:4 4:6 6:1 įveikė Švedijos tenisininkę Lineą Bajraliu (ITF-202). V. Valdmannova buvo aukščiausią ITF reitingą Šiaulių teniso akademijoje vykusio turnyro dalyvė.

„Šis daugiau kaip du dešimtmečius Šiauliuose vykstantis jaunių turnyras jau tapo gražia ne tik Šiaulių teniso akademijos, tačiau ir visos Lietuvos teniso tradicija. Kasmet žiemos pabaigoje mūsų akademijos kortuose kovoja tenisininkai, dalį kurių po kelerių mes tikrai išvysime didžiausiuose pasaulio teniso aikštynuose. Mes, kaip turnyro organizatoriai, taip pat stengiamės nestovėti vietoje. Pavyzdžiui, šiemet jau antrą kartą istorijoje visos turnyro kovos buvo gyvai transliuojamos internetu. Auganti žiūrimumo statistika mums sufleruoja, kad šis turnyras įdomus ne tik tiems, kurie jo metu užsuka į mūsų akademiją“, – sako Šiaulių teniso akademijai vadovaujantis Mindaugas Šerepka.

Vaikinų dvejetų turnyro nugalėtojais tapo vokiečiai Mika Petkovič (ITF-150) ir Maxas Stenzer (ITF-42). Merginų dvejetų finale niekas neprilygo čekėms Sarahai Melany Fajmonovai (ITF-121) ir Nelai Jandovai (ITF-106).

Geriausiai iš lietuvių šiose varžybose pasirodė į vienetų turnyro ketvirtfinalį iškopęs praėjusių metų Lietuvos U-18 čempionas kaunietis Dovas Deršonas (ITF-946).

ITF aštuoniolikmečių turnyras „Šauliai Open“ yra aukščiausią kategoriją turinčios jaunių teniso varžybos Baltijos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius