Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 17

Skambus teniso prašymas Seimui ir Vyriausybei: neįsileiskime rusų

Lietuvos teniso sąjunga (LTS) kreipėsi į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją, o taip pat šalies Seimą, su prašymu kuo skubiau priimti reikiamus teisės aktus, būtinus tam, kad Rusijos ir Baltarusijos piliečiams būtų uždrausta atvykti į Lietuvą, o taip pat užtikrinti šių teisės aktų įgyvendinimą, rašoma LTS pranešime spaudai.
Ramūnas Grušas
Ramūnas Grušas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Anot LTS atstovų, tai yra vienintelis būdas užkirsti kelią šių šalių tenisininkams į Lietuvoje vykstančius tarptautinius turnyrus.

„Žaidėjų registraciją į Tarptautinės teniso federacijos (ITF), Teniso profesionalų asociacijos (ATP), Moterų teniso asociacijos (WTA) turnyrus vykdo šios organizacijos.

Nacionalinės teniso federacijos ar šiuos turnyrus rengiantys teniso klubai turnyro dalyvių sąrašams neturi jokios įtakos.

Todėl mes ir prašome valstybės institucijų padaryti viską, kad Rusijos ir Baltarusijos tenisininkams būtų apribotos galimybės kirsti mūsų šalies sieną. Mes gi, savo ruožtu, ir toliau dėsime visas pastangas, kad tarptautinės teniso organizacijos pakeistų savo poziciją ir pašalintų valstybių agresorių sportininkus iš visų turnyrų“, – sako LTS prezidentas Ramūnas Grušas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ramūnas Grušas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ramūnas Grušas

Pastaruoju metu Lietuvoje vyko ne vienas teniso turnyras, o juose dalyvavo ir Rusijos, ir Baltarusijos sportininkai.

Prieš keletą savaičių R.Grušas kalbėjo apie rusų ir baltarusių atvykimo į mūsų šalies turnyrus problemas.

„Jie atvažiuoja, bet mes neturime kontaktų su šiais sportininkais, mes jokiais būdais netarpininkaujame jų vizų išdavimo, tarpininkavimo klausimais. Viešbutis šis net nepriima rusų ir baltarusių, – kalbėjo R.Grušas. – Jie įvažiuoja savo keliais. Mes pateikėme patvirtinimą ITF ir ATP, kad jokiais būdais netarpininkausime atvykstant kokio rango jie bebūtų. Jų atvykimas – jų pačių rizika.

Elvio Žaldario nuotr./Ramūnas Grušas
Elvio Žaldario nuotr./Ramūnas Grušas

Gali tam tikros institucijos keleivius oro uoste patikrinti ir deportuoti. Mes tikrai nenusimintume dėl to. Suprantame bendrą tonusą, esame už griežtus sprendimus. Ne mes vieni sprendžiame. Jei pasakysime, kad atsisakom visko, tada dingsime iš pasaulinio teniso žemėlapio, neturėsime tarptautinių turnyrų, ATP turnyrų, vaikų turnyrų.“

Lietuvos teniso vadovas pasakojo, kad ITF ir ATP turi savo sistemas, kuriose žaidėjai patys renkasi, kur jie nori žaisti.

„Mes priimame turnyrus, suteikiame sąlygas, aprūpiname kortais, kamuoliais, kitais dalykais. Tačiau reitingo taškus, registraciją, išsibraukimus valdo tarptautinės organizacijos. Paimti ir buitiniu būdu išbraukti ar uždrausti – negalim“, – pasakojo R.Grušas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius