-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 25

Skirstytų tenisininkių siaubu tapusi lenkė tęsia stebuklingą žygį Melburne

Tikra šių metų „Australian Open“ teniso pirmenybių sensacija tapusi Magda Linette (WTA-45) iš Lenkijos iškovojo dar vieną pergalę ir įsirašė savo vardą tarp keturių stipriausių turnyro tenisininkių.
Magda Linette
Magda Linette / „Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį Lenkijos tenisininkė netikėtai 6:3, 7:5 patiesė favorite laikytą čekę Karoliną Pliškovą (WTA-31) ir pratęsė savo svajonių turnyrą Melburne.

Iki šių metų toliausiai iki trečiojo „Didžiojo kirčio“ etapo nužygiavusi M.Linette jau su kaupu viršijo geriausius karjeros rezultatus, tačiau dabar sustoti tikrai neketina – iki titulo jai trūksta vos dviejų pergalių.

30-metė tenisininkė demonstruoja, kad savo žaidimo piką galima pasiekti ir antroje karjeros pusėje – tai jau 30-asis jos „Grand Slam“ turnyras.

„Labai jaudinanti akimirka, aš negaliu tuo patikėti. Tai tikrai svajonės išsipildymas, tačiau turiu judėti į priekį. Nenoriu per daug džiūgauti, nes vis dar esu turnyre, tačiau esu labai dėkinga ir laiminga. Visą savo gyvenimą klaidas ir pralaimėjimus priimdavau labai asmeniškai, pastaruoju aš ir treneriai atlikome puikų darbą“, – kalbėjo susitikimo nugalėtoja.

K.Pliškova tapo jau ketvirtąja skirstyta tenisininke šiose pirmenybėse, kurią ant menčių paguldė lenkė.

Ankstesniuose etapuose krito 16-tąjį skirstymą turėjusi estė Anett Kontaveit, 19-uoju numeriu skirstyta rusė Jekaterina Aleksandrova ir ketvirtoji turnyro raketė Caroline Garcia.

Žemiausiai 22-oje WTA reitingo pozicijoje po turnyro Melburne atsidursianti M.Linette tapo vos trečiąja savo šalies tenisininke, patekusia į „Australian Open“ pusfinalį.

Viena iš jų – Iga Swiatek (WTA-1), pasitraukė ketvirtajame etape, o antroji – šalies teniso legenda Agnieška Radwanska, iš tribūnų stebėjo nuostabų savo tautietės pasirodymą ketvirtfinalyje.

Itin sunkų praėjusį sezoną išgyvenusi buvusi WTA reitingo lyderė K.Pliškova po sėkmingo pasirodymo Australijoje priartės prie geriausių tenisininkių 20-tuko - jai projektuojama 21-oji vieta.

M.Linette pusfinalyje kausis su baltaruse Aryna Sabalenka (WTA-5), kuri užtikrintai 6:3, 6:2 sudorojo kroatę Donną Vekič (WTA-64).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius