Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 17

Smulkią traumą išsigydęs C.Alcarazas sieks antrojo titulo Barselonoje

Kurį laiką be teniso praleidusi antroji pasaulio raketė Carlosas Alcarazas (ATP-2) į ATP turą sugrįžta Barselonoje, kur sieks apginti praėjusiais metais iškovotą ATP 500 serijos turnyro „Barcelona Open Banc Sabadell“ titulą.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Lygiai prieš metus dar kaip 11-oji pasaulio raketė atvyko į Katalonijos sostinę atvykęs jaunuolis šiemet į turnyrą prisistato jau kaip ryškus favoritas ir vienas geriausių planetos tenisininkų.

Savo kairę ranką „Masters“ turnyre Majamyje susižeidęs C.Alcarazas po daktarų rekomendacijos išsibraukė iš pirmenybių Monte Karle ir daugiau laiko skyrė poilsiui bei treniruotėms, o savo grunto sezoną Europoje pradeda Barselonoje.

„Jau treniravausi su Denisu Šapovalovu ir Casperu Ruudu ir atrodžiau tikrai neblogai. Noriu įgauti varžybinį ritmą ir sužaisti kuo daugiau taškų, o su šiais vyrukais tai tikrai galiu padaryti.

Stengiuosi išvengti papildomo spaudimo, jog atvykau čia ginti titulo ir tiesiog mėgausiuosi žaidimu. Šiemet čia nebus tokių žaidėjų kaip Rafaelis Nadalis ar Daniilas Medvedevas, tačiau tai tikrai nepadaro manęs dar didesniu favoritu. Visi turnyro dalyviai turi šansą mane nugalėti.

Šiemet jaučiuosi labiau subrendęs nei prieš metus. Titulai nepakeitė manęs kaip žmogaus. Vis dar esu tas pats jaunuolis, bendraujantis su tais pačiais draugais, leidžiantis laiką taip pat. Reikia išmokti atskirti tenisą nuo asmeninio gyvenimo“, – mintimis dalijosi „Carlitos“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas

16 skirstymą Barselonoje turinčių tenisininkų, tarp kurių ir pirmoji turnyro raketė C.Alcarazas, startuos nuo antrojo etapo. Ten ispano lauks portugalas Nuno Borgesas (ATP-63) arba baltarusis Ilija Ivaška (ATP-74).

Trečiajame etape lauktų potencialus mūšis su Roberto Bautista-Agutu (ATP-29), ketvirtfinalyje – Frances Tiafoe (ATP-11), pusfinalyje – Casperas Ruudas (ATP-4).

Kitoje varžybų medžio dalyje galima išvysti tokius tenisininkus kaip Stefanos Tsitsipas (ATP-3), Jannikas Sinneris (ATP-8), Cameronas Norrie (ATP-14), Lorenzo Musetti (ATP-21) ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius