TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 07 26

Staigmena: 17-metis Denisas Shapovalovas Toronte nugalėjo Nicką Kyrgiosą

370 pasaulio raketė bei vardinį kvietimą į „Rogers Cup“gavęs 17-metis Denisas Shapovalovas iškovojo vieną didžiausių savo karjeros pergalių ir įveikė 11 pagal skirstymą Nicką Kyrgiosą. Kanadietis prieš kelias savaites laimėjo Vimbldono jaunimo turnyrą, o šį kartą per valandą ir 40 minučių australą nugalėjo rezultatu 7:6 (7:2), 3:6, 6:3.
Denisas Shapovalovas
Denisas Shapovalovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nickas yra neįtikėtinas žaidėjas. Jis vienas iš 20 geriausių planetos tenisininkų, o ateityje turėtų tapti pirmąja rakete, – pagyrų savo varžovui po mačo negailėjo D.Shapovalovas. – Nesitikėjau laimėti, tačiau kovojau ir stengiausi iš paskutiniųjų.

Man labai patinka žaisti aukšto lygio varžybose. Džiaugiuosi, kad pavyko nustebinti namų kortuose susirinkusius žiūrovus.“

Abu tenisininkai šiame mače išsigelbėjo nuo 8 „break point'o“ galimybių iš 10, tačiau N.Kyrgiosas padarė net 18 dvigubų klaidų.

„Jis į Torontą atvyko po neįtikėtino pasiekimo. Jo laukia labai šviesi ateitis, – teigė australas. – nekantrauju pamatyti kaip susiklostys jo karjera. Denisas yra labai aukšto lygio tenisininkas.“

17-metis sekančiame etape susitiks su bulgaru Grigoru Dimitrovu, kuris iškovojo nelengvą pergalę prieš 107 pasaulio raketę iš Japonijos Yuichi Sugitą.

Į antrąjį „Rogers Cup“ etapą taip pat pateko ir amerikietis Samas Querrey. Jis laimėjo beveik 90 proc. savo pirmųjų padavimų ir nugalėjo vardinį kvietimą gavusi Franką Dancevičių 7:6 (7:5), 6:4.

Už patekimą į antrąjį Kanados varžybų etapą tenisininkai užsitikrino 26 tūkst. eurų čekį bei 45 reitingo taškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius