Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 03 13

Staigmena Indian Velse – Čilės tenisininkas eliminavo ketvirtą pasaulio raketę

Pastaraisiais sezonais kiek prigesusi Cristiano Garino (ATP-97) žvaigždė vėl įsižiebė Indian Velso „Masters“ pirmenybėse, kuriose šis tenisininkas pasiekė skambią pergalę prieš ketvirtą pasaulio raketę.
Cristianas Garinas
Cristianas Garinas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Trečiajame varžybų rate sekmadienį C.Garinas užtikrintai 6:4, 7:6(2) nugalėjo vieną geriausių planetos tenisininkų Casperą Ruudą (ATP-4), kurio sezonas ir toliau nesiklosto.

Beveik šimtu pozicijų žemiau reitinguotas Čilės teniso atstovas nuo pirmų susitikimo minučių pradėjo spausti favoritą ir agresyviu žaidimu provokuoti norvego klaidas. Antrajame sete C.Garinui sykį nepavyko išsaugoti break'o persvaros, tačiau visus reikalus jis galiausiai išsprendė pratęsime.

27-erių tenisininkas yra buvusi 17-toji pasaulio raketė, savo sąskaitoje turintis 5 ATP titulus, tačiau visus juos iškovojęs ant savo mėgstamiausios grunto dangos. Pastarieji du sezonai, o ypatingai 2022-ieji metai, C.Garinui buvo itin sunkūs, nubloškę jį į pirmo ATP šimtuko galą.

Tačiau Indian Velse čilietis ir vėl demonstruoja aukščiausio lygio tenisą. Nuo atrankos savo žygį pradėjęs C.Garinas čia jau laimėjo penkis susitikimus ir visus 10 žaistų setų.

Tai vos trečioji tenisininko pergalė prieš Top 10 oponentą – pirmoji nuo 2021-ųjų ir apskritai pirmoji, pasiekta ant kietos dangos.

Aštuntfinalyje jo lauks intriguojantis susitikimas su ispanu Alejandro Davidovichiumi Fokina (ATP-28), kuris 6:3, 1:6, 6:4 nugalėjo Kareną Chačanovą (ATP-15).

Savo ruožtu C.Ruudas šiemet kol kas primena tik savo paties šešėlį – 4 pergalės per 9 mačus ir vis dar nė vieno pasiekto ketvirtfinalio.

VIDEO: Top 5 Amazing Cristian Garin Plays in Win Over Ruud! | Indian Wells 2023

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje