Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stebuklingai sugrįžusi 16-metė sulaukė A.Murray pagyrų: „Įsirėminsiu tai“

Teniso pasaulį toliau stebinanti vos 16-os metų amžiaus Mirra Andreeva (WTA-47) jau debiutiniame „Australian Open“ turnyre pasiekė aštuntfinalio etapą, į kurį žengė inicijavusi neįtikėtiną sugrįžimą.
Mirra Andreeva
Mirra Andreeva / „Scanpix“ nuotr.

2007 metais gimusi teniso talentė trečiajame „Australian Open“ etape 1:6, 6:1, 7:6(5) palaužė Prancūzijos atstovę Diane Parry (WTA-72) ir antrą kartą karjeroje pateko į „Didžiojo kirčio“ aštuntfinalį.

Trečiajame sete 16-metė jaunuolė buvo atsidūrusi ties iškritimo riba, kuomet atsilikinėjo 1:5 ir 0:15, tačiau pademonstravusi savo amžiui nebūdingą tvirtą charakterį sukūrė tikrą stebuklą ir laimėjo kitus penkis geimus, galiausiai pergalę iškovojusi per pratęsimą.

Praėjusiais metais „Australian Open“ jaunių turnyro vicečempione tapusi M.Andreeva tapo tik ketvirtąja tenisininke per pastaruosius tris dešimtmečius, kuri iki 17-os metų pasiekė Vimbldono ir atvirųjų Australijos pirmenybių aštuntfinalius. Šiame sąraše yra ir Martina Hingis, Tatiana Golovin ir Coco Gauff.

Susitikimą įtemptai stebėjo ir britų teniso legenda Andy Murray, pasidalijęs savo įžvalgomis apie naujosios kylančios WTA žvaigždės charakterio tvirtumą.

„M.Andreeva trečiajame sete pralaiminėjo 1:5. Komentatorius teigė, kad jai reikia stipriai padirbėti ties psichologiniais savo žaidimo aspektais. Po 30 minučių ji laimėjo 7:6.Galbūt priežastis, kodėl ji pasuko šį mačą į savo pusę ir yra psichologinė stiprybė? Gal ji pasuko šį mačą į savo pusę dėl to, kad yra sau griežta ir reikalauja daugiau, kai žaidžia blogai ar pralaimi? Ji yra nugalėtoja“, – rašė buvęs ATP reitingo lyderis.

A.Murray kaip savo mėgstamiausią tenisininką ir svajonių dvejetų partnerį ankstesniuose interviu įvardijusi M.Andreeva spaudos konferencijoje negalėjo patikėti škoto žodžiais.

„Net nesitikėjau, kad jis apskritai žiūrės mačą, o po jo dar pateiks savo įžvalgas. Atsispausdinsiu šiuos žodžius ir tai įsirėminsiu. Stengsiuosi visada tai turėti su savimi“, – šypsojosi tenisininkė.

„Australian Open“ pirmenybių aštuntfinalyje jos varžove bus Barbora Krejčikova (WTA-11) arba Storm Hunter (WTA-180).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius