-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 25

Stebuklus toliau kuriančiam A.Murray liko žingsnis iki trofėjaus Dohoje

Legendinis britų tenisininkas Andy Murray (ATP-70) toliau mėgaujasi įspūdingu žygiu Dohoje vykstančiame turnyre „Qatar ExxonMobil Open“, kuriame užsitikrino vietą didžiajame finale.
Andy Murray
Andy Murray / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dar vieną stulbinantį pasirodymą Kataro sostinėje surengęs 35-erių tenisininkas pusfinalyje po dramatiškos kovos 6:0, 3:6, 7:6(6) palaužė čekų talentą Jiri Lehečką (ATP-52).

Tobulai sužaistas pirmasis setas, kurį A.Murray užbaigė sausu rezultatu, galimai kiek užmigdė ir patį tenisininką. Antrą žaidimo partiją veteranas pradėjo iš karto atiduodamas savo padavimus, o panašus scenarijus klostėsi ir trečiajame sete.

Per tašką nuo pralaimėjimo prieš Lorenzo Sonego ir per du taškus nuo nesėkmės prieš Alexanderį Zverevą šiame turnyre jau buvęs škotas šįsyk sukūrė dar didesnį stebuklą.

Iš pradžių trečiajame sete atsilikinėdamas 3:5 jis išsaugojo du match point'us paduodamas, bet jau kitame geime priimdamas Andy buvo dar sunkesnėje situacijoje – 0:40.

Tačiau šiam tenisininkui nieko nėra neįmanomo. Penkis taškus paeiliui laimėjusi buvusi pirmoji pasaulio raketė rezultatą išlygino ir galiausiai triumfavo dramatiškame pratęsime.

Dukart Dohoje triumfavusiam A.Murray šiame turnyre tai bus jau penktasis finalas. Paskutinį kartą ATP ture finalą tenisininkas pasiekė praėjusių metų birželį Štutgarte, o paskutinį sykį titulą yra laimėjęs dar 2019 metais Antverpene.

Visi keturi šią savaitę Katare ir apskritai visi šeši šiemet laimėti škoto susitikimai pareikalavo lemiamo seto, o paskutinį kartą pergalę varžovui nepralaimėdamas seto jis iškovojo praėjusių metų spalį.

Finale A.Murray lauks neabejotinai rimčiausias iššūkis – taip pat „Didžiojo kirčio“ čempionas bei buvęs ATP reitingo lyderis Daniilas Medvedevas (ATP-8). Jis rezultatu 6:4, 7:6(7) palaužė kanadietį Felixą Auger-Aliassime'ą (ATP-9).

Po titulu pažymėtos savaitės Roterdame į Dohą atvykęs rusas laimėjo jau aštuonis mačus paeiliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius