Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 22

Svajonių finalas Barselonoje – dėl titulo kausis C.Alcarazas ir S.Tsitsipas

Barselonoje (Ispanija) vykstančiame ATP 500 turnyre „Barcelona Open Banc Sabadell“ – išsvajotas finalas tarp pirmą bei antrą skirstymą turinčių tenisininkų.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vietinių aistruolių herojus Carlosas Alcarazas (ATP-2) pusfinalyje užtruko vos 80 minučių, per kurias be didesnio vargo rezultatu 6:2, 6:2 sudorojo Didžiosios Britanijos tenisininką Danielį Evansą (ATP-26).

Devintą pergalę iš eilės Barselonoje iškovojęs 19-metis vunderkindas šiame turnyre siekia antrojo titulo iš eilės. Tai būtų pirmasis kartas jaunojo tenisininko karjeroje, kuomet jam pavyktų apginti čempiono trofėjų ATP turnyre.

Paskutinį kartą Katalonijos sostinėje bent du metus paeiliui triumfavo Rafaelis Nadalis, kuris šiemet pirmenybėse negali rungtyniauti dėl patirtos traumos. Įdomu tai, kad pagrindiniai susitikimai vyksta centriniame korte, pavadintame būtent Rafos garbei.

Sezono startą dėl traumos praleidęs C.Alcarazas ir toliau demonstruoja, kad yra vertas sugrįžti į ATP reitingo sostą. Šiemet ispanas iškovojo jau 22 pergales per 24 mačus ir sekmadienį sieks trečiojo titulo vos per penkis sužaistus turnyrus.

Sekmadienį finale šeimininkams vakarėlį sugadinti sieks Stefanos Tsitsipas (ATP-5).

Graikijos teniso žvaigždė pusfinalyje išlaikė sunkų italo Lorenzo Musetti (ATP-20) testą – iškovojo pergalę rezultatu 6:4, 5:7, 6:3.

24-erių tenisininkui Barselonoje tai bus jau trečiasis finalas. 2018 ir 2021 metais tituliniame mūšyje jam kelią pastodavo kita Ispanijos teniso ikona, jau minėtasis R.Nadalis.

S.Tsitsipas per savo karjerą ATP turnyruose kol kas nėra įveikęs C.Alcarazo, kuriam pralaimėjo visus tris tarpusavio susitikimus.

Beje, šių tenisininkių keliai susikirto ir praėjusiais metais Barselonoje – ketvirtfinalyje. Dvikova išsiskyrė ir incidentu, kuomet beviltiškoje situacijoje atsidūręs graikas švystelėjo kamuoliuką tiesiai į jaunąjį ispaną.

VIDEO: Tsitsipas Battles Musetti, Alcaraz Plays Dan Evans | Barcelona 2023 Semi-Finals Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius