Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 06 22

Tarp Vimbldono „vardinių kvietimų“ – Ukrainos teniso žvaigždė ir 43-ejų JAV legenda

Likus kiek daugiau nei savaitei iki turnyro pradžios Vimbldono organizatoriai paskelbė pirmuosius tenisininkus, kuriems buvo įteikti „vardiniai kvietimai“.
Elina Svitolina
Elina Svitolina / „Scanpix“ nuotr.

Tarp „vardinius kvietimus“ gavusių žaidėjų galima atrasti ne tik būrį Didžiosios Britanijos atstovų, bet ir keletą pasaulinio lygio žvaigždžių.

Viena iš jų – Ukrainos teniso pažiba Elina Svitolina. Nors šiuo metu tenisininkė WTA reitinge užima 73-iąją vietą, kuri leistų į turnyrą patekti tiesiogiai, dalyvių sąrašas buvo sudarinėjamas anksčiau, kuomet ukrainietės reitingas dar buvo per žemas.

28-erių tenisininkė į WTA turą po motinystės atostogų sugrįžo tik prieš keletą mėnesių, tačiau jau spėjo laimėti turnyrą Strasbūre ir pasiekti „Roland Garros“ ketvirtfinalį.

Apskritai E.Svitolinai tai bus jau devintasis pasirodymas pagrindiniame Vimbldono turnyre, kuriame geriausiu jos pasiekimu išlieka pusfinalis 2019 metais.

„Scanpix“ nuotr./Venus Williams
„Scanpix“ nuotr./Venus Williams

Už pusantros savaitės prestižiniame teniso turnyre Londone sirgaliai išvys ir legendinę Venus Williams (WTA-697), praeityje čia triumfavusi net penkis kartus.

Prieš 5 dienas savo 43-iąjį gimtadienį paminėjusi JAV tenisininkė Vimbldone varžysis jau 24-tąjį kartą savo karjeroje.

Šią savaitę veteranė Birmingame nukovė 48-tą vietą pasauliniame reitinge užimančią italę Camilą Giorgi ir pirmą kartą per pastaruosius keturis metus įveikė oponentę iš Top 50.

Kiti „vardiniai kvietimai“ moterų turnyre buvo išdalinti britėms – Katie Boulter (WTA-77), Jodie Burrage (WTA-108), Harriet Dart (WTA-134), Katie Swan (WTA-137) ir Heather Watson (WTA-145).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Davidas Goffinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Davidas Goffinas

Vyrų tarpe ryškiausiai spindi Davido Goffino (ATP-124) pavardė. Belgijos tenisininkas 2019 ir 2022 m. pasiekė pirmenybių ketvirtfinalį, tačiau pastaruoju metu demonstruoja prastą žaidimą ir yra priverstas sugrįžti į „Challenger“ turą.

Vimbldone be atrankos taip pat pasirodys kortų šeimininkai Liamas Broady (ATP-143), Janas Choinskis (ATP-167), Ryanas Penistonas (ATP-265), George'as Loffhagenas (ATP-364) ir Arthuras Fery (ATP-386).

Artimiausiu metu „vardiniai kvietimai“ dar bus įteikti dviem ATP atstovams ir vienai WTA tenisininkei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius