-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 08

Teniso legendos istorija: atmetė „Penthouse“ pasiūlymą, bet sukėlė maudymosi kostiumėlių revoliuciją

Vokietė Steffi Graf – teniso legenda. Viena tituluočiausių visų laikų šios sporto šakos atstovių per savo karjerą laimėjo 22 „Didžiojo kirčio“ turnyrus ir pagal šią statistiką nusileidžia tik amerikietei Serenai Williams ir australei Margaret Court.
Steffi Graf
Steffi Graf / Sports IIlustrated nuotr.

1988-aisiais ji padarė tai, ko iki šiol nėra pavykę niekam – laimėjo visus keturis „Didžiojo kirčio“ turnyrus ir tapo olimpine čempione. 377 savaites ji išsilaikė pasaulio reitingo viršūnėje ir šis rezultatas yra nepagerintas iki šiol.

Svaiginanti karjera teniso korte į Steffi atkreipė ir populiariausių žurnalų kūrėjus. 1987-aisiais metais „Penthouse“ žurnalo vokiška versija už nuotraukas tenisininkei siūlė 270 tūkst. JAV dolerių.

„Dabar ji yra aštuoniolikos ir neabejotinai - pati populiariausia mergina Vokietijoje. Visi žino, kokia ji teniso aikštelėje, tačiau niekas nežino, kokia Steffi yra asmeniniame gyvenime“, – intrigavo pasiūlymą tenisininkei pateikęs žurnalo leidėjas Carlo Frey'us.

Vis dėlto Steffi tėvas ir vadybininkas Peteris Grafas šį pasiūlymą atmetė.

„Buvome pamaloninti, tačiau turėjome atsisakyti. Steffi yra tenisininkė, o ne modelis. Žmonės kartais pasiūlo įdomiausių idėjų ir ši buvo viena tokių, tačiau savo atsakymą žinojome iš karto“, – kalbėjo S.Graff tėvas.

Visgi per kitą dešimtmetį S.Graff komandos pozicijas sušvelnėjo.

Kai sportininkė sulaukė JAV sporto žiniasklaidos giganto „Sports Illustrated“ pasiūlymo įsiamžinti fotosesijoje tik su maudymosi kostiumėliu, jos atsakymas buvo teigiamas.

„Mėgstu fotografiją, o nuotraukos šiame žurnale visuomet būna įspūdingos. Rasti gražią merginą su maudymosi kostiumėliu nėra sunku, tačiau SI visada nustebina estetika: fonu, šviesa, spalva, kompozicijomis“, – žurnalui pasakojo sportininkė.

Sports IIlustrated nuotr./Steffi Graf
Sports IIlustrated nuotr./Steffi Graf

Fotosesija įvyko Meksikos paplūdimyje. Teigiama, kad S.Graff fotografuota 6 val. ryto. Nuotraukas darė sporto fotografijos legenda Walteris Jossas, įamžinęs visą galybę sporto garsenybių: pradedant Michaelu Jordanu ir baigiant Mohamedu Ali bei Tigeriu Woodsu.

S.Graff tapo pirmąją teniso kregžde. Vėliau SI fotosesijoje noriai dalyvavo vos ne visos ryškiausios planetos tenisininkės Ana Kurnikova, Marija Šarapova, seserys Williams, Ana Ivanovič, Carolina Wozniacki, Eugénie Bouchard.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius