Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Trečias kartas nemelavo: J.Sinneris užtikrintai tapo čempionu Majamyje

Italijos teniso žvaigždė Jannikas Sinneris (ATP-2) laimėjo „Miami Open“ pirmenybes bei ATP reitinge kils į rekordines aukštumas.
Jannikas Sinneris
Jannikas Sinneris / „Scanpix“ nuotr.

22-ejų tenisininkas vyrų vienetų varžybų finale sekmadienį užtikrintai 6:3, 6:1 nugalėjo Grigorą Dimitrovą (ATP-9) ir iškovojo antrąjį karjeros „Masters“ trofėjų.

Italijos teniso meistrui trečiasis kartas Majamyje nemelavo – 2021 ir 2023 metais jis Floridoje pralaimėjo finalus, bet trečiuoju bandymu galiausiai nuskynė čempiono trofėjų.

J.Sinneris šiame sezone ir toliau demonstruoja tiesiog fantastiškus rezultatus bei yra iškovojęs 22 pergales ir patyręs vienintelį pralaimėjimą Carlosui Alcarazui turnyre Indian Velse. Per pastaruosius 45 mačus ATP ture jis laimėjo net 42 kartus.

Šiemet keturiuose turnyruose sudalyvavusiam italui tai yra jau trečiosios laimėtos pirmenybės, prieš tai triumfuojant „Australian Open“ bei Roterdame.

1,1 milijono JAV dolerių ir 1000 ATP reitingo taškų iškovojęs J.Sinneris ATP reitinge pirmą kartą karjeroje pakils į antrą poziciją, aplenkdamas Carlosą Alcarazą.

Jaunasis tenisininkas tapo pirmuoju savo šalies atstovu, laimėjusiu bent du „Masters“ trofėjus. Apskritai tai jam 13-tasis laimėtas turnyras ATP ture.

G.Dimitrovui atiteks 585 tūkst. JAV dolerių ir 650 ATP reitingo taškų, kurie leis bulgarui pirmą kartą nuo 2018-ųjų sugrįžti į pajėgiausių planetos tenisininkų dešimtuką – jis bus devintas.

VIDEO: Jannik Sinner vs Grigor Dimitrov For The Title | Miami 2024 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius