-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turnyro Graikijoje finale – E.Butvilo pralaimėjimas buvusiai 24-tai pasaulio raketei

Su labai rimtu varžovu „Futures“ pirmenybių Heraklione (Graikija) finale susidūręs Lietuvos teniso talentas Edas Butvilas (ATP-661) patyrė nesėkmę.
 Edas Butvilas
Edas Butvilas / Sauliaus Čirbos nuotr.

Vyrų vienetų varžybų finale 19-metis tenisininkas per 1 valandą ir 42 minutes rezultatu 3:6, 4:6 nusileido buvusiai 24-tai pasaulio raketei Martinui Kližanui (ATP-1312) iš Slovakijos.

Turnyro čempionui geriau sekėsi rinktis taškus tiek pirmaisiais padavimais (71 proc. prieš 64), tiek ir antraisiais (54 prieš 48). Paduodamas Edas pralaimėjo tris geimus, o varžovo padavimų serijas laimėjo vienintelį sykį.

34-erių M.Kližanas profesionalaus tenisininko karjerą baigė 2021 metais, tačiau praėjusio sezono pabaigoje nusprendė sugrįžti. Savo žygį Heraklione jis pradėjo nuo atrankos varžybų ir per aštuonias dienas iškovojo aštuonias pergales.

„Scanpix“ nuotr./Martinas Kližanas
„Scanpix“ nuotr./Martinas Kližanas

Slovakas gali pasigirti tiesiog įspūdingu CV – laimėjo šešis ATP turnyrus, iš kurių du buvo iškovoti ATP 500 kategorijoje (2016 m. Roterdamas ir Hamburgas), o geriausias pasiekimas „Didžiojo kirčio“ pirmenybėse 2012 m. buvo užfiksuotas „US Open“, kuriame pasiektas aštuntfinalis.

E.Butvilui tai buvo antrasis karjeros finalas profesionalų varžybose. Lietuvos teniso rinktinės atstovas vienintelį čempiono trofėjų vienetuose lieka iškovojęs praėjusiais metais Vilniuje vykusiame „Futures“ turnyre.

Lietuvio pasirodymas Heraklione bus įvertintas 8 ATP reitingo taškais ir 1272 JAV dolerių piniginiu prizu, o čempionu tapęs M.Kližanas užsidirbo 15 ATP reitingo taškų ir 2160 JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius