-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 01

Ukrainiečio paprašyta pasmerkti karo veiksmus A.Sabalenka ir vėl išsisukinėjo: „Jokių komentarų“

Baltarusijos teniso žvaigždė ir antroji pasaulio raketė Aryna Sabalenka (WTA-2) spaudos konferencijoje pagaliau sulaukė konkrečių klausimų dėl savo požiūrio į jos šalies ir Rusijos vykdomą genocidą Ukrainoje, tačiau nuo atsakymų ir vėl išsisuko.
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antrajame „Roland Garros“ teniso pirmenybių etape 25-erių tenisininkė rezultatu 7:5, 6:2 įveikė savo tautietę Iriną Shymanovich (WTA-214) ir tęsia savo žygį dėl antrojo „Didžiojo kirčio“ titulo šiame sezone.

Metų pradžioje „Australian Open“ pirmenybes laimėjusi baltarusė spaudos konferencijoje Paryžiuje sulaukė šūsnies konkrečių klausimų apie karą iš ukrainiečio žurnalisto, tačiau visi tenisininkės atsakymai buvo vienodi – „jokių komentarų“.

Pateikiame pokalbį iš įvykusios spaudos konferencijos.

– Noriu paklausti dviejų klausimų. Pirma – tai apie Baltarusiją. 2020 metais tu pasirašei palaikanti Aliaksandrą Lukašenką, kuomet jis kankino ir mušė protestuotojus gatvėse. O tuomet pasirodei kartu su juo švęsdama Naujuosius metus. Kaip tai yra įmanoma, jog galimai būsimoji pirma pasaulio raketė palaiko diktatorių ir...

– Aš neturiu jokių komentarų, todėl ačiū už klausimą (A.Sabalenka nutraukė žurnalisto klausimą – aut. past.).

– Antras klausimas. Tu sakai, kad niekas nepalaiko karo, bet ar gali kalbėti už save ir pasakyti – aš, Aryna Sabalenka, tvirtai smerkiu faktą, kad Baltarusija atakuoja Ukrainą raketomis ir noriu, kad tai sustotų?

– Neturiu jokių komentarų.

– Taigi iš esmės tu visa tai palaikai, nes negali viešai pasisakyti? Aryna, tu nesi mažas žmogus, tu gali...

Moderatorius nutraukė žurnalisto klausimą: „Ji aiškiai pasakė, kad neatsakinės.“

– Dabar viską žinome. Viskas aišku.

– Turite pakankamai atsakymų iš manęs. Neturiu jokių komentarų.

Į šią situaciją žaibiškai sureagavo buvęs tenisininkas, dabar savo šalies laisvę Kyjive ginantis Aleksandras Dolgopolovas.

„Aplodismentai žurnalistui, kuris uždavė tinkamus klausimus ir neatsitraukė. Mums nekyla abejonių, kad pasisakymai „prieš karą, karui – ne“ reiškia, jog Ukraina egzistuoti neturėtų, o tai tik dviejų diktatorių ir nusikaltėlių gynimas. Dabar visi tai gali pamatyti. Byla baigta, prašom“, – tviteryje rašė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius