Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 10

Unikalų tenisą žaidžianti vokietė apgynė titulą WTA turnyre Bogotoje

Patyrusi Vokietijos teniso meistrė Tatiana Maria (WTA-71) antrus metus paeiliui užkariavo Bogotoje (Kolumbija) vykusį „Copa Colsanitas“ turnyrą.
Tatjana Maria
Tatjana Maria / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

35-erių tenisininkė didžiajame finale sekmadienį po permainingos kovos 6:3, 2:6, 6:4 palaužė net 14 metų jaunesnę amerikietę Peyton Stearns (WTA-89).

Akimirką šiame finale atrodė, kad T.Maria titulą pasiims lengviausiu būdu, kuomet antrajame sete būtent ji pirmoji atliko break'ą (*2:1). Visgi tuomet tenisininkė krito į milžinišką duobę ir pralaimėjo net šešis geimus paeiliui, tačiau laiku sugrįžimo į žaidimą ir galiausiai šventė pergalę.

Vokietijos tenisininkės žaidimas yra unikalus tuo, kad tiek iš dešinės, tiek iš kairės pusės beveik visą laiką ji naudojasi tik pjautais smūgiais.

T.Maria tapo tik antrąja tenisininke WTA ture šiemet, kuriai pavyko apginti praėjusiais metais iškovotą titulą. Tai sėkmingai Dohoje padarė ir Iga Swiatek (WTA-1).

Bogotoje veteranė yra iškovojusi 12 pergalių iš eilės. Tik jai ir dar trims tenisininkėms per visą turnyro istoriją šias pirmenybes yra pavykę laimėti bent du kartus.

Apskritai T.Mariai tai trečiasis karjeros titulas WTA ture. Praėjusiais metais Vimbldone ji šokiravo teniso pasaulį pasiekdama pusfinalį, o vos prieš dvejus metus vokietė susilaukė savo antrosios dukrelės.

Bogotos turnyro čempionei atiteks 280 WTA reitingo taškų ir kiek daugiau nei 34 tūkstančiai JAV dolerių, o pirmajame karjeros finale pralaimėjusiai amerikietei - 180 WTA reitingo taškų ir kiek daugiau nei 20 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius