Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 16

Unikalus talentas: prieš vietos aistruolius sukilęs H.Rune laimėjo trilerį pusfinalyje

Vienas talentingiausių ATP turo tenisininkų Holgeris Rune (ATP-9) dar kartą pademonstravo, kad yra pasiruošęs laimėti didžiausius turnyrus net ir nepavergdamas aistruolių simpatijų.
Holgeris Rune
Holgeris Rune / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Fantastiškame „Rolex Monte-Carlo Masters“ turnyro pusfinalyje 19-metis supertalentas per 2 valandas ir 46 minutes rezultatu 1:6, 7:5, 7:5 palaužė daugumos palaikymą turėjusį Janniką Sinnerį (ATP-8) ir žengė į antrą karjeros „Masters“ finalą.

Naujosios ATP kartos atstovų mūšis Monake prasidėjo vangiai, tačiau išsivystė į tiesiog nenuspėjamą trilerį, kuriam papildomos dramos pridėjo oro sąlygos ir žiūrovų įsitraukimas.

19-metis danas beviltiškai pralaimėjo pirmą žaidimo partiją, tačiau solidžiai startavo antrojoje (3:0), o tuomet Monte Karlą ir vėl užklupo lietus, dėl kurio dvikova buvo pristabdyta.

„Scanpix“ nuotr./Lietus stabdė ir antrą teniso turnyro Monte Karle pusfinalį
„Scanpix“ nuotr./Lietus stabdė ir antrą teniso turnyro Monte Karle pusfinalį

Tenisininkams sugrįžus į centrinį kortą H.Rune įsigudrino iššvaistyti pranašumą 5:2, tačiau papildomos motyvacijos surado nepabūgdamas vietinės publikos ir pridėtu pirštu prie lūpų nuspręsdamas pasiųsti jiems aiškų signalą.

Užsivedęs jaunuolis vėl pradėjo žaisti solidžiau ir vis labiau erzinti žiūrovus, kurie Danijos tenisininką pasitikdavo garsiais švilpimais.

Trečiajame sete įkaitusi situacija tarp aistruolių ir H.Runes kiek aprimo, kadangi tiek jis, tiek ir J.Sinneris demonstravo tiesiog fantastišką žaidimo lygį. Visgi nuolatos spaudimą iš oponento jautęs italas 12-ajame geime galiausiai padarė keletą neatleistinų neišprovokuotų klaidų ir patyrė skaudžią nesėkmę.

Praėjusiais metais Paryžiaus „Masters“ turnyre sensacingai triumfavęs danas ATP reitinge kils į rekordinę septintą poziciją, o titulas Monte Karle jį pakeltų ir dar vienu laipteliu aukščiau.

Finale H.Runes lauks rusas Andrejus Rubliovas (ATP-6), laimėjęs paskutinį šių tenisininkų susitikimą „Australian Open“ aštuntfinalyje po penkių setų kovos.

Tiesa, pergale prieš jį gali pasigirti ir H.Rune, kuris rusą nugalėjo jau minėtame Paryžiaus „Masters“ turnyre.

J.Sinneriui tai buvo trečiasis „Masters“ pusfinalis iš eilės po taip pat sėkmingų pasirodymų Indian Velse bei Majamyje. Visgi italas ir toliau lieka neiškovojęs šios kategorijos titulo.

VIDEO: Rune Battles Sinner & Rublev Takes on Fritz | Monte Carlo 2023 Highlights Semi-Finals

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius