Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 08

„US Open“ finale – 19-metės amerikietės ir būsimos pirmos pasaulio raketės akistata

Ketvirtadienį įvykusiuose dviejuose „US Open“ moterų vienetų varžybų pusfinaliuose bilietus į lemiamą dvikovą iškovojo Coco Gauff (WTA-6) ir Aryna Sabalenka (WTA-2).
Coco Gauff
Coco Gauff / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmoji į finalą centriniame Arthur Ashe korte žengė šeimininkų numylėtinė Coco Gauff. Vos 19-os metų amžiaus supertalentė 6:4, 7:5 nukovė čekę Karoliną Muchovą (WTA-10) ir žengė į antrą karjeros „Grand Slam“ finalą.

Amerikietei apskritai tai buvo jau 11-toji pergalė iš eilės – tai ilgiausia laimėtų susitikimų serija jos karjeroje. Netikėtai eliminuota pirmajame Vimbldono etape jaunuolė pakeitė savo trenerių štabą ir nuo tos akimirkos šventė pergalę 17 sykių iš 18 galimų, įskaitant titulus Vašingtone ir Sinsinatyje.

C.Gauff tapo jauniausia savo šalies tenisininke nuo Serenos Williams (1999 m.), kuri išsikovojo teisę žaisti atvirųjų JAV teniso pirmenybių finale.

Maža to, ji tapo ir jauniausia žaidėja nuo Marijos Šarapovos (2004 ir 2006 m.), kuriai pavyko pasiekti du „Didžiojo kirčio“ finalus, o paskutinė tai padariusia amerikiete tapo Monica Seles (1990 ir 1993 m.).

JAV ir Čekijos tenisininkėms beveik valandai teko pasitraukti į užribį, kuomet pusfinalis buvo sustabdytas dėl protestuotojų.

Amerikietė pirmadienį naujame WTA reitinge tikrai kils į rekordinę penktą poziciją, o titulas jai garantuotų šuolį į geriausiųjų trejetą. Pagaliau visas traumas išsigydžiusi ir savo potencialą atskleidžianti K.Muchova taip pat pasieks naujas rekordines aukštumas – bus aštunta.

C.Gauff varžove didžiajame finale šeštadienį bus okupantų šalies atstovė Aryna Sabalenka (WTA-2). Tikrą dramą antrajame pusfinalyje išgyvenusi baltarusė 0:6, 7:6(1), 7:6(5) palaužė kitą amerikietę Madison Keys (WTA-17).

25-erių tenisininkei tai bus antrasis „Didžiojo kirčio“ finalas karjeroje – abu jie pasiekti šiame sezone. „Australian Open“ čempionė pastaruosius du metus Niujorke krisdavo pusfinalyje, tačiau šį sykį dar vienos katastrofos išvengė.

Beviltiškai pralaimėjusi pirmąjį setą, antrajame A.Sabalenka panaikino deficitą 3:5, o trečiajame – 2:4. Tenisininkė pamiršo, kad lemiamo seto pratęsimas čia žaidžiamas iki 10 laimėtų taškų ir netgi per anksti pradėjo pergalės šventimą.

Po turnyro dabartinė antroji pasaulio raketė aplenks lenkę Igą Swiatek (WTA-1) ir pirmą kartą užlips į WTA reitingo viršūnę.

Tarpusavio akistatose C.Gauff prieš baltarusę yra priekyje 3:2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius