-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 24

Vienas geriausių visų laikų padavimo meistrų baigs karjerą po „US Open“

Tikra amerikiečių teniso legenda Johnas Isneris (ATP-158) po atvirųjų JAV teniso pirmenybių Niujorke baigs profesionalaus tenisininko karjerą.
Johnas Isneris
Johnas Isneris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Po daugiau nei 17-os metų ATP ture atėjo laikas atsisveikinti su profesionaliu tenisu. Pereinamasis laikotarpis nebus lengvas, tačiau aš nekantraudamas laukiu kiekvienos naujo etapo sekundės su savo šeima. „US Open“ taps paskutiniu mano turnyru“, – socialiniuose tinkluose naujieną pranešė tenisininkas.

38-erių veteranas gali pasigirti fantastiškais pasiekimais teniso aikštelėje. Per savo karjerą jis laimėjo 16 ATP titulų, iš viso iškovojo 488 pergales, o 2018 metais ATP reitinge pasiekė rekordinę aštuntą poziciją.

Tame pačiame sezone jis prasibrovė į baigiamąjį metų turnyrą „Nitto ATP Finals“, kuriame varžosi aštuoni pajėgiausi sezono žaidėjai, o taip pat pasiekė ir vienintelį „Grand Slam“ pusfinalį Vimbldone.

„Scanpix“/AP nuotr./Johnas Isneris
„Scanpix“/AP nuotr./Johnas Isneris

J.Isneris tenisą paliks kaip vienas geriausių visų laikų padavimo meistrų. 208 cm aukštaūgis per karjerą atliko 14 111 ace'ų ir pagal šį rodiklį yra absoliutus rekordininkas. Nė vienam tenisininkui nėra pavykę peržengti 13 tūkst. ace'ų ribos, o vos penki gali pasigirti peržengę 10 tūkst. neatremiamų padavimų.

Amerikietis net 10 sezonų paeiliui (2010-2019 m.) baigė tarp 20 geriausių planetos tenisininkų, o iš viso aštuonis kartus metus baigdavo kaip geriausias JAV teniso atstovas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nicolas Mahutas ir Johnas Isneris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nicolas Mahutas ir Johnas Isneris

2018-ųjų sezone J.Isneris taip pat laimėjo ir „Masters“ pirmenybes Majamyje bei būdamas 32-ejų tapo vyriausiu visų laikų tenisininku, kuris tai padarė pirmą kartą.

JAV teniso galiūnas į rekordų knygas įsirašė ir 2011 metais, kuomet prieš Nicolą Mahutą sužaidė ilgiausią visų laikų teniso susitikimą, trukusį tris dienas ir net 11 valandų bei 5 minutes. Tame mače amerikietis atliko 113 ace'ų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius