Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2022 01 06

Vilniuje – stipriausias kada nors mūsų šalyje vykęs ITF teniso turnyras

Dvidešimtmetis Rumunijos tenisininkas Filipas Cristianas Jianu (ATP-319) bus pirmoji sausio 18 d. „SEB arenoje“ startuosiančio ITF World Tennis Tour serijos turnyro „Vilnius Cup powered by kevin.“ raketė.
/ Organizatorių nuotr.

Jam įkandin rikiuosis olandas Jelle Selsas (ATP-333), belgas Michaelas Geertsas (ATP-336) ir Turkijos tenisininkas Ergi Kirkinas (ATP-337).

Iš viso dėl vienetų varžybų nugalėtojų taurės kovos 32 tenisininkai. 20 iš jų į pagrindines varžybas pateks pagal turimą ATP reitingą, 8 – įveikę atrankos turnyro barjerą. Dar 4 turnyro organizatoriai įteiks vardinius kvietimus. Apie tai, kam jie atiteks, bus paskelbta artimiausiu metu.

„Jei vertinti pagal dalyvių reitingą, tai bus vienareikšmiškai stipriausias, kada nors Lietuvoje vykęs ITF turnyras. Paskutinis į pagrindines varžybas pagal reitingą patenkantis žaidėjas – čekas Davidas Poljakas – šiuo metu yra 453 pasaulio raketė. Tokius, ar panašius reitingus turinčių žaidėjų Vilniuje vykdavusiame Prezidento taurės turnyre sulaukdavome ypač retai. Pagal dalyvių pajėgumą Prezidento taurei artimesnės būtų „Vilnius Cup powered by kevin.“ turnyro atrankos varžybos“, – sako „SEB arenai“ vadovaujantis Ramūnas Grušas.

Lietuvos tenisininkams prasibrauti į pagrindines varžybas turimi ATP reitingai neleidžia, tačiau kai kuriems iš jų atiteks vardiniai kvietimai.

„Į šį turnyrą iš esmės ir žiūrime kaip į galimybę mūsų žaidėjams iškovoti pirmuosius ar vienus iš pirmųjų ATP taškų. Juk sakoma, kad namų sienos padeda. O mums – turnyrą organizuojančiai „SEB arenai“ – tai yra puiki proga pasitikrinti jėgas prieš rudenį Vilniuje vyksiantį pirmąjį ATP „Challenger“ serijos turnyrą“, – sako R. Grušas.

„Vilnius Cup powered by kevin.“ atranka, kurioje dėl 8 bilietų į pagrindą žais 32 tenisininkai, prasidės sausio 16 dieną. Sausio 18 dieną startuos pagrindinės vienetų ir dvejetų varžybos.

Turnyras vyks trijuose „SEB arenos“ kortuose, o susitikimus visi norintys galės stebėti nemokamai. Tiesa, patekti į areną bus galima tik turint galimybių pasą.

„Vilnius Cup powered by kevin.“ prizų fondas – 25 tūkst. JAV dolerių. Vieneto turnyro nugalėtojui atiteks 25 ATP taškai ir 3,6 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje