Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 13

Vos neprisižaidusi M.Vondrousova užbaigė ukrainietės pasaką ir žengė į finalą

Prestižiniame Vimbldono teniso turnyre Londone paaiškėjo pirmoji moterų vienetų varžybų finalo dalyvė – ja tapo Marketa Vondrousova (WTA-42).
Marketa Vondrousova
Marketa Vondrousova / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Čekijos tenisininkė pusfinalyje 6:3, 6:3 nugalėjo Ukrainos teniso žvaigždė Eliną Svitoliną (WTA-76) ir pateko į antrą karjeros „Didžiojo kirčio“ finalą bei pirmąjį Vimbldone.

M.Vondrousova didžiąją susitikimo dalį dominavo, tačiau priartėjusi prie finišo tiesiosios tarsi sustingo. Tenisininkė antrajame sete pirmavo 4:0 ir turėjo 40:0 paduodama, tačiau pasipylusios dvigubos klaidos ir prasti trumpinti smūgiai leido oponentei sugrįžti.

Ukrainietė laimėjo tris geimus paeiliui (3:4) ir savo padavimais rezultatą galėjo išlyginti, bet svarbiausiu metu neišprovokuotos klaidos sugrįžo ir į jos žaidimą bei galiausiai kainavo pergalę.

Per 1 valandą ir 15 minučių susitvarkiusi čekė tapo pirmąja tenisininke „Open Era“ laikotarpyje (1968 m.), kuri į Vimbldono finalą pateko neturėdama skirstymo. Į tokį patį pasiekimą pretendavo ir jos varžovė.

Kairiarankė Čekijos teniso meistrė dabar yra pasiekusi po didįjį finalą ant trijų skirtingų dangų – Vimbldone ant žolės, „Roland Garros“ ant grunto bei Tokijo olimpinėse žaidynėse ant kieto paviršiaus.

Patekusi į pirmenybių Londone finalą M.Vondrousova užsitikrino sugrįžimą į geriausių planetos žaidėjų 20-tuką – jai projektuojama 16-toji vieta, o triumfas turnyre leistų pirmą kartą pakilti į Top 10.

Nepaisant apmaudžiai susiklosčiusio pusfinalio E.Svitolina turnyrą palieka aukštai pakelta galva. Tik prieš tris mėnesius po motinystės atostogų sugrįžusi ukrainietė pasiekė trečią karjeros „Grand Slam“ pusfinalį, o WTA reitinge kils į 27-tą poziciją.

Kitame Vimbldono pusfinalyje susikaus Aryna Sabalenka (WTA-2) ir Ons Jabeur (WTA-6).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius