Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 15

Žlugo buvusio „Barcelona“ futbolo klubo gynėjo projektas tenise

Šiemet profesionalaus futbolininko karjerą „Barcelona“ klube užbaigęs Gerardas Pique pastaruosius metus buvo įsitraukęs į labai rimtą projektą teniso pasaulyje, kuris savo pabaigą priėjo kur kas anksčiau nei planuota.
Gerardas Pique
Gerardas Pique / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad tarptautinė teniso federacija (ITF) nutraukė įspūdingos vertės sandorį su Gerardo Pique valdoma profesionalių sportininkų agentūra „Kosmos“, kuriai buvo patikėtas Daviso taurės turnyrų projektas.

2018 metais abi pusės sutarė dėl 25-erių metų bendradarbiavimo, o sutarties vertė siekė net 3 milijardus JAV dolerių.

Buvusi „Barcelona“ klubo žvaigždė iš karto ėmėsi didelių permainų, sulaužydama net 123 metus vyraujančias Daviso taurės tradicijas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./ITF prezidentas Davidas Haggerty ir futbolininkas Gerardas Pique
AFP/„Scanpix“ nuotr./ITF prezidentas Davidas Haggerty ir futbolininkas Gerardas Pique

Svarbiausias pokytis buvo įdiegtas turnyro formate – atsirado pasaulio čempionato stiliaus finalinis turnyras, vykstantis vienoje vietovėje.

Šias permainas labai nenoriai priėmė tiek patys tenisininkai, tiek ir žiūrovai. Praeityje visos Daviso taurės serijos vykdavo vienoje iš dviejų porą sudarančių šalies teritorijų, tai garantuodavo pilnas tribūnas šeimininkų aistruolių.

Pasikeitęs formatas ženkliai sumažino žiūrovų skaičių, buvo piktinamasi ir dėl prastai sudėlioto finalinio turnyro tvarkaraščio, o tai paskatino ITF nutraukti bendradarbiavimą su „Cosmos“ vos po penkerių metų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kanados rinktinė – Daviso taurės čempionė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kanados rinktinė – Daviso taurės čempionė

Rimtus nuostolius patyręs G.Pique dėl finansinės naudos buvo užsimojęs Daviso taurės turnyrus 2022 m. perkelti į Abu Dabį (JAE), tačiau galiausiai buvo apsistota ties Ispanijos miestu Malaga.

Pranešama, kad Daviso taurėje praėjusiais metais žaidę tenisininkai dar nesulaukė ir atlygio, pažadėto už dalyvavimą. „Kosmos“ teisinasi, kad turnyro dalyvės, t.y. šalių federacijos, dar neįvykdė visų sutartyje numatytų reikalavimų.

Praėjusiame sezone Daviso taurę į viršų kėlė Kanados rinktinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius