-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 21

Aplink Lietuvą bėgančio Aido Ardzijausko dienoraštis: stebinantis Zarasų grožis, Visagino vaikų entuziazmas ir artėjantis finišas

Ugniagesys gelbėtojas Aidas Ardzijauskas tęsia istorinį bėgimą aplink Lietuvą. 41-erių žinomas ultramaratonininkas jau visai arti finišo. 15min.lt skaitytojams – A.Ardzijausko įspūdžiai tiesiai iš trasos.
Aidas Ardzijauskas
Aidas Ardzijauskas / Asm. arch. nuotr.

20 diena: Zarasai–Visaginas 

Po sunkios vakarykštės dienos, bet po labai gero poilsio Zarasų PGT jaučiausi, galima sakyti, puikiai. Gal todėl, kad jau pasukau namų link, o gal todėl, kad šiandien įveikiau trumpiausią maršruto nuotolį. Zarasai mane labai nustebino savo grožiu. Šiame mieste niekada ankščiau nesu buvęs. Bėgimas šiandien nebuvo nuobodus, pasitaikė šiek tiek kalniukų, teko bėgti per pušynus.

Kaip ir vakar, šiandien prie miesto ribos mane pasitiko ugniagesiai ir vaikų būrelis. Mes visi kartu įveikėme kelis kilometrus ir finišavome prie akmens, kuris simbolizuoja miesto įkūrimą. Anksčiau esu buvęs Visagine, bet iki elektrinės nuvažiuoti taip ir nepavykdavo, o šįkart šį ankstesnį trūkumą pavyko ištaisyti. Ištaisyti „su kaupu“, nes elektrinę pamatėme iš visų pusių. Tai, ką pamačiau, aprašyti sunku, tai ir nesistengsiu to padaryti.

Prie mūsų komandos prisijungė Algis. Jis paskutines dienas man padės įveikti be nuovargio ir skausmo. Masažai dar niekam nepakenkė, manau, man masažas suteiks daugiau jėgų, padės greičiau atsistatyti. Masažu man mėgautis pavyko tris kartus bėgant per Suvalkiją, o jo teikiamą malonumą man suteikė Jūratė. Ryt Jūratei prireiks sėkmės, ji ginsis savo diplominį darbą.

Parama

Šiandien Hope Realay programėlė veikė prasčiau nei vakar. Iš 27 mano nubėgtų kilometrų užfiksavo 4,61 km, tai vaikučiams surinkau – 1 eurą. Vaikams, padedamas „Samsung Galaxy II“, po šios dienos esu sukaupęs 134 eurus. 

Laikas

Nubėgau 27,42 km, pagal planą buvo numatyti 25 km, minėtą nuotolį įveikiau per 3:10:08 (6:56 min/km). „Nokia N8“, padedama „Sport Traked“ programos, suskaičiavo, kad šiandien užfiksuoto bėgimo metu padariau 25050 žingsnių arba 131 žingsnį per vieną minutę.

VIDEO: Aidas Ardzijauskas: Zarasai - Visaginas.wmv

21 diena: Visaginas–Ignalina

Įspūdžiai

Po vakar dienos masažo bei gero miego bėgau lengvai, nors trasa ir buvo kalnuota. Reikėtų paminėti orą. Jis pirmą kartą šio bėgimo metu buvo idealus. Buvo šilta, bet ne karšta, pūtė lengvas vėjelis, kuris gaivino ir išsklaidydavo saulės spindulius. Šiandien net nepasitepiau kremu nuo saulės ir išgėriau tik apie puslitrį vandens. Bėgau per pušynus, todėl laikas skriejo labai greitai.

Startas, kaip ir buvo planuota, įvyko prie kertinio miesto akmens. Į starto vietą susirinko didžiulis būrys dienos centro vaikų, su kuriais mes kartu įveikėme simbolinį vieną kilometrą. Dauguma jų norėjo bėgti toliau, bet vadovų buvo sustabdyti ir grąžinti į dienos centrą, kur visų vaikų laukė užsiėmimai pagal iš anksto numatytą dienotvarkę. Keista buvo matyti taip nusiteikusius bėgti vaikus. Drąsesni stengėsi sužinoti daugiau apie bėgimą, bėgimą aplink Lietuvą, daug kas kraipė galvą, sakydami, kad tai neįmanoma.

Asm. arch. nuotr./Aidas Ardzijauskas Visagine
Asm. arch. nuotr./Aidas Ardzijauskas Visagine

Man pačiam keista, kad jau baigiasi bėgimas, baigiasi atostogos, baigiasi ekskursijos po nuostabų kraštą – Lietuvą. O finišas jau greitai – birželio 23-ią dieną Vilniuje. Į Vilnių atbėgsiu nuo Pabradės tokiu maršrutu: kelias Nr.102; Nemenčinės plentas; Antakalnio g.; T.Kosciuškos g.; Karaliaus Mindaugo tiltas; Žvejų g.; Upės g.; Baltasis tiltas; V.Kudirkos g.; Z.Sierakausko g.; M.K.Čiurlionio g.; Vingio parko stadionas; M. K. Čiurlionio g. 112. Apie 13.00 val. planuoju būti prie Baltojo tilto toje pat vietoje, kur gegužės 31 dieną startavau. Toliau bėgimas bus tęsiamas į Vingio parką, kur vyks Olimpinės dienos paminėjimo bėgimas. Dar neapsisprendžiau, ar dalyvausiu Olimpinės mylios bėgime, bet spendimas bus padarytas artimiausiu laiku.

Po bėgimo, kaip jau tapo įprasta, padarėme nedidelę ekskursiją po Ignalinos apylinkes. Aplankėme Ladakalnį bei Trainiškio ąžuolą, neatsispyriau pagundai pabraidyti viename iš 300 ežerų, esančių Ignalinos rajone.

Parama

Hope Realay programėlė veikė geriau nei vakar. Iš 40 mano nubėgtų kilometrų ji užfiksavo 38 km, tai vaikučiams surinkau – 12 eurų. Vaikams, padedamas „Samsung Galaxy II“, po šios dienos esu sukaupęs 146 eurus.  

Laikas

Nubėgau 40,68 km, pagal planą buvo numatyti 40 km, minėtą nuotolį įveikiau per 4:09:44 (6:06 min/km). „Nokia N8“, padedama „Sport Traked“ programos, suskaičiavo, kad šiandien užfiksuoto bėgimo metu padariau 37376 žingsnius arba 149 žingsnius per vieną minutę.

VIDEO: Aidas Ardzijauskas: Visaginas - Ignalina.wmv

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius