-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 13

Karina Kvašniova: Ispanija kritikuoja Vincente del Bosque ir jo sprendimą žaisti be puolėjų

Ispanijoje šiuo metu didžiausias dėmesys skiriamas Europos futbolo čempionatui ir, žinoma, Ispanijos futbolo rinktinei. Komanda, kuri pastaruosius metus dominavo pasaulyje ir buvo vadinama akivaizdžia favorite apginti titulą Lenkijoje ir Ukrainoje, pirmąjį mačą sužaidė lygiosiomis 1:1 su Italija. Ispanijoje dirbanti sporto žurnalistė Karina Kvašniova pasakoja, kokios diskusijos verda šioje šalyje ir kodėl yra kritikuojamas nacionalinės rinktinės treneris Vincente del Bosque.
Cescas Fabregasas
Cescas Fabregasas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 

Jose Mourinho: „Be puolėjo komanda atrodė blankiai“.

Luisas Aragonesas: „Aš būčiau žaidęs su puolėju“.

Šios dvi nuomonės yra tik du šiomis dienomis Ispanijoje kilusių debatų pavyzdžiai, kuriuos paskatino Ispanijos rinktinės pasirodymas prieš italus Europos čempionate Lenkijoje.

Šiuo metu žmonės Ispanijoje tik ir kalba apie prieštaringai vertinamą Vicente del Bosque sprendimą žaisti prieš Italijos rinktinę be nominalaus puolėjo. Prieš rungtynes sekmadienį daugelis spėliojo, su kokiu gi puolėju žais Ispanija – F. Torresu, A. Negredo ar F. Llorente. Bet kai kurie futbolo ekspertai jau buvo užuodę galimybę, jog nei vienas iš minėtų žaidėjų nepateks į pagrindinį vienuoliktuką.

Anksčiau per draugiškas rungtynes V. Del Bosque jau buvo išbandęs tokį žaidimo variantą, ir žmonės žinojo, kad toks variantas žaidžiant prieš italus buvo įmanomas, nors ir mažai tikėtinas.

„La Roja“ treneris ne kartą buvo paminėjęs, kad svarbiausia pradėti čempionatą pelnant taškus, tai yra, nepralaimėti. Ir tai reiškė, kad komanda stengtųsi visiškai nepaleisti kamuolio ir neprileisti italų prie savo vartų. Jei pavyktų įmušti įvarčių – puiku, kitu atveju – lygiosios, kurios atneštų pirmą tašką, ir tokiu būdu prieš mačą nubrėžtas tikslas vis tiek būtų pasiektas.

Kai Del Bosque vienuoliktukas buvo oficialiai paskelbtas, daugelis futbolo ekspertų gynė trenerį ir jo sprendimą žaisti be nominalaus puolėjo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vicente del Bosque
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vicente del Bosque

„Vicente Del Bosque laimėjo pasaulio čempionatą ir puikiai žino, ką daro“, – sakė jie. – „Jei treneris priėmė tokį sprendimą, reiškia tam buvo priežasčių. Jis geriausiai išmano savo darbą ir kaip niekas kitas žino, kokios fizinės būklės yra jo žaidėjai“.

Kita – mažesnė – specialistų dalis, atvirkščiai, sakė, jog nesupranta, kaip komanda gali žaisti be puolėjo“.

Kai kurie žmonės negalėjo suprasti, kodėl Del Bosque yra kritikuojamas dėl sprendimo žaisti be puolėjo, pabrėždami, kad pavyzdžiui J. Guardiolos „FC Barcelona“ visada žaidė būtent taip. Tačiau kritikuojantys Del Bosque ekspertai jiems atsakydavo, jog kai turi komandoje tokį žaidėją kaip Messi, šis žaidimo variantas yra priimtinas, tačiau Cescas Fabregasas, deja, niekuo nepanašus į genijų iš Argentinos ir tuo viskas pasakyta.

Kai prasidėjo rungtynės su Italija, pirmoje mačo dalyje Ispanijos rinktinės žaidimas buvo gana monotoniškas, kartais per lėtas, žaidėjai nesugebėdavo sukurti pavojingų situacijų, ko negalima buvo pasakyti apie „Squadra Azzurra“ futbolininkus. Buvo akivaizdu, kad Del Bosque eksperimentas nepavyko. Tačiau antroje rungtynių dalyje, kai į aikštę išėjo Fernando Torresas, kuris, deja, paskutiniais metais tik iš tolo primina tą „El Niño“, kuris prieš ketverius metus atnešė Ispanijos rinktinei Europos čempionų titulą, situacija pradėjo po truputį gerėti.

Po mačo tie, kurie gynė Del Bosque prieš rungtynes, sutiko su tais, kurie jį kritikavo.

Po mačo tie, kurie gynė Del Bosque prieš rungtynes, sutiko su tais, kurie jį kritikavo. Ispanijos rinktinės treneris tikina, kad jei vėl tektų žaisti tas pačias rungtynes prieš italus, jis būtų pasielgęs lygiai taip pat.

Debatai Ispanijos žiniasklaidoje tęsiasi. Visi tik ir kalba apie tai bei jau dabar pradeda spėlioti kokį startinį vienuoliktuką Del Bosque išleis į aikštę žaidžiant prieš Airiją. Torresas, Negredo, Llorente? O gal vėl pasirodys Cescas Fabregasas toje pačioje pozicijoje, kaip ir praėjusį sekmadienį?

Čia, Ispanijoje, sirgalių favoritas yra Fernando Llorente. Ką manote jūs?
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius