10 faktų apie Roką Milevičių: CNN dėmesys, Horno ragas, žurnalų viršeliai, asmeninis gyvenimas

Lietuvos buriuotojas Rokas Milevičius – tai tarsi Arvydas Sabonis NBA, Benediktas Vanagas Dakaro ralyje ar Ričardas Berankis ATP pirmajame šimtuke. Patekdamas į prestižiškiausią ir sudėtingiausią regatą aplink pasaulį „Volvo Ocean Race“, jis išvedė Lietuvos buriuomenę (taip buriuotojų visuomenę pakrikštijo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas) į aukščiausią lygą, kurioje iki šiol dominavo olandai, danai, australai, Naujosios Zelandijos buriuotojai. Jūsų dėmesiui – 10 faktų, charakterizuojančų Roką Milevičių.

Nuolat atnaujinamas reportažas: Roko Milevičiaus finišas Geteborge (spauskite čia).

1. Jūrmylės. Beveik per devynis mėnesius nuo starto Alikantėje 2014 m. spalį, Rokas su „Team Brunel“ nuplaukė 38 739 jūrmyles (apie 71 745 km), aplankė 11 uostų 11-oje skirtingų šalių. Iš viso įveikti 9 etapai su papildomu sustojimu Hagoje.

2. Apiplauktas Horno ragas – tai tarsi Everestas alpinistams: viliojantis, pavojingas, permainingas. Sakoma, kad apiplaukę Horną jaunuoliai tampa tikrais vyrais. Rokas šį iškyšulį apiplaukė trečią kartą gyvenime (prieš tai dukart su jachta „Ambersail“). Plaukimas buvo toks smagus, kad Roko miegmaišis per audrą (pučiant 50 mazgų vėjo gūsiams) atsidūrė ant grindų vandeny… Komandos žurnalistas ir virėjas Stefanas Cooperis, kaustant stingdančiam šalčiui, Horną apiplaukė visiškai nuogas. Rokas nuo tokių išdaigų susilaikė, tačiau nustebino uždainuodamas (žiūrėkite titulinį VIDEO iki galo).

Team Brunel nuotr./Stefanas Cooperis Horno ragą apiplaukė nuogas
Team Brunel nuotr./Stefanas Cooperis Horno ragą apiplaukė nuogas

3. Artimųjų ir buriuomenės palaikymas. Roką Milevičių (jis beveik savarankiškai pasiekė tokį aukštą lygį, be jokių mecenatų) visą laiką remia tėtis (buriuotojas ir treneris Marius Milevičius, į kurį Rokas panašus kaip du vandens lašai) ir mama. Taip pat sesuo (buriuotoja Aušra Stelmaszyk Milevičiūtė) su vyru.

Per daug nesiafišuojanti, bet neįkainojama parama – Roko mergina Erika. Ji metė darbą tam, kad galėtų talkinti mylimam žmogui. Erika

tapo Roko administratore, atstove ryšiams su visuomene. Kai reikia pagelbėti kažkam iš 20 „Team Brunel“ žmonių, dirbančių krante, Erika visuomet skuba į pagalbą.

Naglio Nasvyčio nuotr./Rokas Milevičius ir jo draugė Erika
Naglio Nasvyčio nuotr./Rokas Milevičius ir jo draugė Erika

Pora susipažino, kai mokėsi Kaune, Vytauto Didžiojo universiteto „Rasos“ gimnazijoje. Erika taip pat rūpinasi Vilniaus centre atidaryta sporto studija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius