Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aistros plaukimo čempionate: D.Rapšį aplenkęs ir sidabrą iškovojęs australas nelipo ant podiumo

Kinijos plaukikas Sun Yangas ketvirtą kartą paeiliui pasaulio čempionatuose triumfavo 400 metrų laisvuoju stiliumi rungtyje. Laimėjęs jis taškėsi vandeniu, o užlipęs ant aukščiausios apdovanojimų pakylos mojavo savo armijai aistruolių, atvykusių į Pietų Korėją. Po metus trukusių kontroversiškų kalbų būtent S.Yangas juokėsi paskutinis. Bent jau kol kas.
400 metrų laisvuoju stiliumi prizininkai
400 metrų laisvuoju stiliumi prizininkai / „Scanpix“/AP nuotr.

400 m laisvuoju stiliumi rungties finale sidabru pasidabinęs olimpinis čempionas Mackas Hortonas po plaukimo liko nusivylęs.

Visų pirma, nusivylimo kartėlis apėmė dėl to, kad tituluotasis Kinijos plaukikas finalo metu buvo per toli paleistas į priekį – M.Hortonas dar bandė kibti į atlapus, tačiau S.Yangas buvo atitolęs nepavejamai.

Tačiau Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių čempiono nuotaika subjuro dėl visam pasauliui žinomo S.Yango skandalo su dopingu – iš pradžių plaukiką apgynė tarptautinė vandens sporto šakų federacija (FINA), tačiau toks sprendimas buvo apskųstas pasaulinės antidopingo agentūros (WADA).

Kinijos plaukiko likimas jau visai netrukus paaiškės sporto arbitražo teisme – jei S.Yangas bus apkaltintas, iš jo bus atimti visi iškovoti medaliai, o diskvalifikacija įsigalės iki pat gyvenimo pabaigos.

„Scanpix“/AP nuotr./400 metrų laisvuoju stiliumi prizininkai
„Scanpix“/AP nuotr./400 metrų laisvuoju stiliumi prizininkai

Akivaizdus M.Hortono nepasitenkinimas kinu prasidėjo dar 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, kuomet australas savo varžovą pavadinimo „sukčiumi“.

M.Hortonas savo pozicijos neišsižada ir toliau – po finalo vykusioje apdovanojimų ceremonijoje jis atsisakė lipti ant apdovanojimų pakylos ir medalį atsiėmė šalia podiumo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mackas Hortonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mackas Hortonas

„Nusivylęs. Turbūt suprantate, kodėl, – savo būseną po finalo žurnalistams apibūdino M.Hortonas. – Jūs puikiai žinote mūsų priešpriešą. S.Yango veiksmai ir tai, kaip su jais yra tvarkomasi, kalba garsiau nei bet kokie mano ištarti žodžiai.“

Pasaulio čempionui atsitraukus nuo apdovanojimų pakylos, ant jos pagaliau žengė ir M.Hortonas, kartu su bronzos medalio laimėtoju italu Gabriele Detti pozavęs fotografams.

Finale skandalingajam kinui M.Hortonas nusileido 0,73 sek. Danas Rapšys finišavo ketvirtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius