Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant olimpinio festivalio apdovanojimų pakylos S.Plytnykaitė žengė ketvirtą kartą

Lietuvos plaukimo komanda Europos jaunimo olimpiniame festivalyje (EJOF) iškovojo dar vieną pergalę. Penktadienį Banska Bistricos (Slovakija) baseine Smiltė Plytnykaitė, 50 metrų plaukdama laisvuoju stiliumi iškovojo bronzą ir jau ketvirtą kartą žengė ant apdovanojimų pakylos.
Smiltė Plytnykaitė
Smiltė Plytnykaitė / Kipro Štreimikio nuotr.

Ji distanciją įveikė per 26,06 sek. Festivalyje lietuvė iškovojo visų spalvų medalius.

„Labai gerai ir greitai užbaigiau šį sezoną: labai gerais rezultatais, labai gera nuotaika, esu labai patenkinta rezultatais ir laukiu kito sezono“, – iškart po finišo kalbėjo S. Plytnykaitė.

Auksą 100 m laisvuoju stiliumi bei merginų estafetės 4x100 m laisvuoju stiliumi, ir sidabrą mišrios estafetės 4x100 m laisvuoju stiliumi plaukimuose iškovojusi 15-metė neslepia, sudėtingiausias buvo paskutinis bronzinis plaukimas, todėl šis medalis jai – vienas brangiausių.

„Bronzos medalį laimėjau renginio pabaigoje. Pirmą kartą plaukiau tą pačią dieną ir pusfinalyje, ir finale, buvo sunku, bet laimėjau“, – džiaugėsi plaukikė.

Pasak jos, tokia medalių gausa festivalyje jai pačiai netikėta, kaip tikina – tikėjosi dviejų, bet kad vien aukso bus du, tai jau didelis pasiekimas. „Norėjau gerai suplaukti ir pasigerinti savo rezultatą, bet kad iškovosiu keturis medalius – net neturėjau tokios minties“, – pasakojo ji.

Norėjau gerai suplaukti, bet kad iškovosiu keturis medalius – net neturėjau tokios minties

S. Plytnykaitės rezultatu džiaugėsi ir jos treneris Kęstutis Steponavičius. Jo teigimu, į Slovakiją komanda atvyko turėdama dideles ambicijas. „Planavome penkis medalius – tą ir pasiekėme. Labai džiaugiamės tuo – vadinasi, dirbome tikslingai“, – kalbėjo jis.

Pasak trenerio, festivalio programa buvo labai intensyvi – kasdien jauniesiems plaukimas tekdavo įveikti po kelias skirtingas distancijas, tą pačią dieną varžytis keliose rungtyse. „Krūvis išties buvo didelis ir vaikams atlaikyti jį nebuvo lengva. Mes turėjome 12 sportininkų, kai kitos šalys – net po 16. Tačiau viskas pavyko labai gerai, visi šauniai pasirodė ir padarė viską, ką galėjo geriausiai“, – sakė K. Steponavičius.

Penktadienį be S. Plytnykaitės baseine varžėsi ir daugiau Lietuvos sportininkų. 800 metrų laisvuoju stiliumi finale plaukė Sylvia Statkevičius, ji užėmė 7 vietą. Ji finišavo per 9 min. 10,81 sek.

Estafetės 4x100 m kombinuotu būdu finalo varžybose varžėsi Rusnė Vasiliauskaitė, Karilė Ališauskaitė, Patricija Geriksonaitė ir S. Plytnykaitė. Merginos finišavo per 4 min. 20,72 sek. ir užėmė 8 vietą.

R. Vasiliauskaitė taip pat dalyvavo 50 m laisvuoju stiliumi atrankos varžybose. Ji finišavo per 28,03 sek. ir bendroje atrankos įskaitoje užėmė 35 vietą.

„Paskutinę dieną jau visiems sunku. Vaikai pasirodė labai skirtingai – gaila, kad Sylviai nepavyko išlaikyti trečios vietos (tokį rezultatą turėjo prieš festivalį), tačiau jos programa buvo sudėtingiausia, todėl džiaugiamės, kad pagal situaciją jai pavyko iškovoti individualų medalį, padėjo komandai iškovoti aukso medalį. Šiandien viską atpirko Smiltės bronzos medalis, o panelės estafetėje padarė viską, ką galėjo“, – komentavo plaukikių treneris.

S. Plytnykaitė iškovotas bronzos medalis – jau penktas plaukikų medalis festivalyje. Ketvirtadienį sidabrą iškovojo ir S. Statkevičius, įveikusi 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius