Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atšalus orams irkluotojai miklins rankas treniruoklių čempionate

Lietuvoje yra apie 500 irklavimo sportininkų, kurie žiemą treniruojasi jiems neįprastoje aplinkoje – uždarose patalpose. Jose šį šeštadienį sportininkai varžysis ir atvirame irklavimo treniruoklių „Concept-2“ čempionate, vyksiančiame prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“. Atvirame čempionate dalyvaus apie 100 Lietuvos irkluotojų, susirungsiančių individualiose ir komandinėse rungtyse.
Atviras irklavimo čempionatas „Megoje“
Atviras irklavimo čempionatas „Megoje“ / „Integrity“ nuotr.

„Sportininkams labai svarbu palaikyti tinkamą formą, todėl atėjus žiemai treniruotes perkeliame į uždaras patalpas be vandens. Tuomet fizinį pasirengimą padeda išlaikyti irklavimo treniruokliai, kurie yra tinkami tuo, kad treniruotė vyksta labai intensyviai, dirba visos trys pagrindinės raumenų grupės – kojų, rankų ir liemens, o atliekami judesiai yra techniškai teisingi. Dalyvavimas atviruose čempionatuose suteikia galimybę susigrumti su stipriausiais varžovais“, – pasakojo viena geriausių Lietuvos irkluotojų Donata Vištartaitė.

Irklavimo čempionate sportininkai varžysis individualiose 500 metrų ir komandinėse 1000 metrų distancijose. Varžybos vyks trijose amžiaus grupėse: jaunučių, jaunių ir suaugusiųjų. Sporto entuziastai, lankytojai, sportininkų tėvai ir svečiai irklavimo varžybas centrinėje „Megos“ aikštėje galės stebėti ir televizoriaus ekrane. Jame bus rodomi sportininkų rezultatai, renginio eigą komentuos vedėjas Vilius Kaminskas.

„Kiekvienam sportininkui svarbus palaikymas, tikėjimas jo jėgomis. Irkluotojai naudoja palaikymo posakį „sukis“, kuris reiškia ne apsisukimą, o skatinimą didinti apsukas“, – kalbėjo D.Vištartaitė, skatinanti šį šeštadienį palaikyti rungtyniausiančius sportininkus.

Kauno irklavimo mokykla šį atvirą sportininkų čempionatą „Megoje“ organizuoja trečiąjį kartą. Šiemet tris valandas truksiančiose žiemos sezono treniruoklių varžybose jėgas išbandys sporto entuziastai iš 8 Lietuvos miestų.

„Daug kartų esu girdėjusi, kad irklavimo sportas yra poilsis. Bet nors didžiąją treniruočių dalį vasarą praleidžiu gamtoje, ant vandens, supa gražūs vaizdai, mums, sportininkams, tai yra juodas darbas“, – sakė D.Vištartaitė. Ji šiuo metu Bulgarijoje rengiasi atviram irklavimo treniruoklių „Concept-2“ čempionatui, vyksiančiam vasario mėnesį Lenkijos mieste Vroclave.

Atviras irklavimo treniruoklių „Concept-2“ čempionatas vyks sausio 18 dieną prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ centrinėje aikštėje. Renginio pradžia – 12 valandą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius