-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Baidarių ir kanojų irkluotojai pasaulio čempionate kovos dėl olimpinių kelialapių

Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacija patvirtino Lietuvos rinktinės sudėtį, kuri dalyvaus rugpjūčio 22-25 dienomis Vengrijos Segedo mieste vyksiančiame pasaulio čempionate. Planetos pirmenybėse startuos šešios Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo įgulos. Penkios iš jų kovos dėl kelialapių į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes.
Arturas Seja
Arturas Seja / Sauliaus Čirbos nuotr.

Po nepriklausomybės atkūrimo, Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai dalyvavo visose vasaros olimpinėse žaidynėse.

„Daugelis mūsų įgulų yra pajėgios kovoti dėl olimpinių kelialapių. Bet pas mus konkurencija labai didelė ir negali prognozuoti ar mums pavyks iškart užsitikrinti olimpinius kelialapius. Prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, mūsų baidarių dvivietei Aurimui Lankui ir Edvinui Ramanauskui nepavyko pasaulio čempionate iškovoti tiesioginio kelialapio į olimpiadą. Jiems atiteko vardinis kvietimas į Rio, o ten jie iškovojo bronzos medalius. Tai tik parodo, kokia atkakli kova vyksta dėl vietų olimpinėse žaidynėse“, – sako Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius Romas Petrukanecas.

Tarptautinė baidarių ir kanojų irklavimo federacija patvirtino kiek bus skirta olimpinių kelialapių skirtingose distancijose.

Vienviečių baidarių 200 metrų distancijoje startuos praėjusių metų pasaulio vicečempionas Arturas Seja. Šiame nuotolyje kelialapius į Tokijo žaidynes užsitikrins penki geriausiai pasirodę baidarininkai. Šių metų Europos žaidynėse A. Seja užėmė 5 vietą. Pasaulio čempionate pagrindiniai lietuvio konkurentai taip pat bus europiečiai.

„Pagrindinis tikslas pasaulio čempionate – iškovoti olimpinį kelialapį. Tam reikia patekti į geriausiųjų penketuką. Aišku, norisi laimėti pasaulio čempionato medalį, bet svarbiausia – olimpinis kelialapis“, – teigia A.Seja.

Dviviečių baidarių 1000 metrų distancijoje startuos Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas. Jiems norint patekti į olimpiadą, reikia finišuoti geriausiųjų šešete. Rio de Žaneiro olimpiadoje lietuviai užėmė 5 vietą, o šių metų Europos žaidynėse finišavo ketvirti.

Lietuvos baidarininkai kovos dėl olimpinio kelialapio ir 500 metrų keturviečių baidarių varžybose. Čia startuos A.Lankas, E.Ramanauskas ir broliai Mindaugas bei Simonas Maldoniai. Norint užsitikrinti vietą olimpinėse žaidynėse, keturvietei pasaulio čempionate reikia patekti į dešimtuką.

Trys Lietuvos įgulos startuos kanojų varžybose. Vienviečių kanojų 1000 m distancijoje prie pasaulio lyderių artėja Vadimas Korobovas. Liepos pradžioje lietuvis tapo šios distancijos Europos jaunimo čempionu. Norint iškovoti olimpinį kelialapį, V.Korobovui pasaulio suaugusiųjų čempionate reikia papulti į geriausiųjų penketuką.

Dviviečių kanojų 1000 m nuotolyje varžysis Henrikas Žustautas ir Ilja Dovidovskis. Šioje distancijoje olimpinius kelialapius laimės pirmas aštuonetas.

H.Žustautas sieks pasaulio čempionato apdovanojimo ir neolimpinėje distancijoje. Jis startuos 200 m vienviečių kanojų varžybose. Būtent šioje distancijoje H. Žustautas yra iškovojęs ryškiausias savo pergales – 2017 m. Europos čempionato ir 2015 m. Europos žaidynių auksą. Tačiau po Rio, ši rungtis buvo išbraukta iš olimpinių žaidynių programos.

Moterų varžybose dalyvaus Rūta Dagytė. Ji startuos 200 m vienviečių kanojų irklavimo varžybose. Šioje distancijoje olimpinius kelialapius užsitikrins 5 geriausios kanojininkės.

Iš viso į olimpinių žaidynių programą yra įtraukta 12 baidarių ir kanojų irklavimo sprinto distancijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius