Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baidarių ir kanojų irkluotojų rinkimuose – H.Žustauto triumfas ir atsisveikinimas su J.Šuklinu

Geriausių Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojų rinkimuose šiais metais visus laurus nuskynė Henrikas Žustautas. Jam ketvirtadienio popietę Vilniuje buvo įteikta olimpinio čempiono Vlado Česiūno pereinamoji taurė.
Henrikas Žustautas
Henrikas Žustautas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

15min bei Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos (LBKIF) organizuotuose rinkimuose H.Žustautas šiemet buvo ryškus favoritas.

Plungiškis šiais metais iškovojo Europos čempionato auksą, dar du aukso medalius laimėjo pasaulio ir Europos jaunimo čempionatuose, taip pat buvo nepralenkiamas dviejuose pasaulio taurės varžybų etapuose. Maža to, pasaulio čempionate kanojininkas pateko į finalą ir užėmė 7 vietą.

Jėgų pritrūko tik pasaulio čempionate. Nepaisant to, šis sezonas yra vienas geriausių mano karjeroje.

„Šiemet sezonas buvo nelengvas, nes teko pratintis prie naujos 1 km irklavimo rungties. Sekėsi tikrai neblogai ir nors šiame nuotolyje stipresnis buvo Vadimas Korobovas, stengiausi varžytis dar ir sau kur kas labiau įprastame 200 m nuotolyje. Jame laimėjau beveik visas varžybas, kuriose dalyvavau. Jėgų pritrūko tik pasaulio čempionate. Nepaisant to, šis sezonas yra vienas geriausių mano karjeroje“, – teigė nugalėtojas.

H.Žustautas geriausiu šalies baidarių ir kanojų irkluotoju tampa antrą kartą per savo karjerą. Pirmą sykį tokio pripažinimo jis sulaukė 2015-aisiais, kai tapo pasaulio jaunimo čempionu bei triumfavo Baku vykusiose Europos žaidynėse.

Praėjusiais metais V.Česiūno taure džiaugėsi Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas, 2014 ir 2013 metais – Jevgenijus Šuklinas.

Nugalėtojui taurę įteikė pats V.Česiūnas.

„Pats puikiai žinau, kiek reikia paaukoti ir aukotis norint tapti tokio lygio sportininku. Neabejoju, kad jei išvengs traumų, Henrikas ateityje mums padovanos dar daugybę pergalių“, – kalbėjo 1972 m. Miuncheno olimpinių žaidynių čempionas.

H.Žustautas šiemet nuskynė ir antrąjį prestižinį apdovanojimą – geriausiam jaunam (iki 24 metų) sportininkui teikiamą Dariaus Survuto pereinamąją taurę.

Ji plungiškiui įteikta trečią kartą karjeroje. Praėjusiais ir 2013 metais šiuo apdovanojimu džiaugėsi Vadimas Korobovas, o 2014 ir 2015-aisiais – būtent H.Žustautas.

Geriausius 2017 metų šalies baidarių ir kanojų irkluotojus lėmė 15min skaitytojų (50 proc.) ir LBKIF ekspertų komisijos (50 proc.) balsai.

Skaitytojų balsavime virė nepaprastai atkakli kova. Daugiausiai simpatijų (28 proc.) sulaukė vienvietės baidarės atstovas Artūras Seja. Jis šiemet pasaulio jaunimo čempionate iškovojo vicečempiono titulą, Europos suaugusiųjų čempionate pateko į finalą ir užėmė 7 vietą.

H.Žustautas ir V.Korobovas surinko po 22 proc. skaitytojų balsų, o naujai suformuota Lietuvos baidarininkų keturvietė (Aurimas Lankas, Mindaugas Maldonis, Edvinas Ramanauskas ir Simonas Maldonis), kuri pagerino 500 metrų šalies rekordą, pasaulio čempionate pateko į finalą ir užėmė 9 vietą – 21 proc.

Niekada nesakyk niekada, bet kol kas grįžti neketinu. Tiesa, praėjusią savaitę važiuojant automobiliu ir pamačius ežere ramų vandenį, buvo kilęs noras pairkluoti.

Iškilmingo renginio metu taip pat atsisveikinta su 2012 metų olimpiniu vicečempionu vienvietės kanojos 200 m irklavimo rungtyje J.Šuklinu.

Jis apie savo karjeros pabaigą pranešė prieš metus ir per šį laiką nepersigalvojo.

„Niekada nesakyk niekada, bet kol kas grįžti neketinu. Tiesa, praėjusią savaitę važiuojant automobiliu ir pamačius ežere ramų vandenį, buvo kilęs noras pairkluoti. Panašu, kad noras aktyviau sportuoti vėl atsiranda, bet ir be to turiu daug įdomios veiklos. Žiūriu daug varžybų, stebiu buvusių komandos draugų pasirodymus, patariu, jeigu kas nors klausia nuomonės. Jaučiuosi tikrai savo vietoje“, – kaip visuomet su šypsena veide kalbėjo J.Šuklinas.

32-ejų visaginietis neslėpė, kad ir trenerio darbas kol kas jo nežavi.

„Sportavau lygiai dvidešimt metų ir kiekvieną dieną atidaviau visas jėgas. Žinau, jog jei būčiau treneris, ritmas būtų beveik tos pats. O man jau norisi šiek tiek pailsėt“, – kalbėjo buvęs kanojininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius