Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baidarių ir kanojų irkluotojų rinkimuose – Rio bronzą sužvejojusių A.Lanko ir E.Ramanausko triumfas

Geriausių Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojų rinkimuose šiais metais laurus nuskynė Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas. Jiems penktadienio popietę Vilniuje buvo įteikta olimpinio čempiono Vlado Česiūno pereinamoji taurė.
Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas
Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

15min bei Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos (LBKIF) organizuotuose rinkimuose A.Lanko ir E.Ramanausko tandemas buvo aiškus favoritas.

Rio de Žaneiro olimpiniuose vandenyse bronzą 200 m distancijoje sužvejojusi dvivietė baidarė į Lietuvą parvežė tik antrą šios sporto šakos olimpinį medalį po Nepriklausomybės atkūrimo.

„Nėra, ko slėpti po to, kas įvyko Rio de Žaneire, tikrai buvome rinkimų favoritai ir tikėjomės laimėti. Tokio laimėjimo jau seniai nebuvo, o ir kova nebuvo labai arši šiais metais. Tačiau po pusę balsų lėmė tiek skaitytojai, tiek specialistai, tad rinkimų rezultatai galėjo pakrypti visaip. Kaip bebūtų, malonu, kad tiek vieni, tiek kiti įvertino mūsų laimėjimą“, – džiaugėsi A.Lankas.

Abu sutarsime, kad šį trofėjų paliksime federacijoje, o laimėjimą nešiosimės savo širdyse.

Jo porininkas E.Ramanauskas taip pat neabejojo, kad šį trofėjų baidarininkams „uždirbo“ tik pergalė olimpinėse žaidynėse.

„Sezono pradžia buvo nebloga, tačiau Europos čempionatas mums nesusiklostė. Iki olimpiados tikrai nesijautėme gerai ir užtikrintai. Visgi Rio parodėme viską, ką sugebame, pamatėme, jog galime, ir galiausiai šis sezonas tapo geriausiu mūsų karjeroje. Šie metai labai gražiai vainikavo visą keturių metų olimpinį ciklą, išsipildė mūsų svajonė“, – džiaugėsi E.Ramanauskas.

Nors taurė tik viena, o nugalėtojai du, sportininkai dėl to pernelyg neišgyvena. „Tikrai nesivešime jos namo. Manau, jog abu sutarsime, kad šį trofėjų paliksime federacijoje, o laimėjimą nešiosimės savo širdyse“, – geros nuotaikos nestokojo A.Lankas.

Praėjusiais metais V.Česiūno taure džiaugėsi Henrikas Žustautas, 2014 ir 2013 metais – Jevgenijus Šuklinas.

Vienvietės kanojos atstovas Vadimas Korobovas šiemet išrinktas geriausiu jaunuoju sportininku. Jam atiteko Dariaus Survuto pereinamoji taurė. Jis šiuo trofėjumi džiaugėsi ir 2013-aisiais, o vėliau dviem metams buvo perleidęs Henrikui Žustautui.

Nežinojau, kaip bus ateityje, tačiau 2013-aisiais metais, atsiimdamas šį apdovanojimą, galvojau, kad jis – ne paskutinis.

2016-aisiais V.Korobovas tapo pasaulio rekordininku, kai Europos jaunimo čempionate distanciją įveikė per 37,446 sek. Be to, jis šiemet nuskynė Europos jaunimo čempiono titulą bei tapo pasaulio jaunimo vicečempionu.

„Nežinojau, kaip bus ateityje, tačiau 2013-aisiais metais, atsiimdamas šį apdovanojimą, galvojau, kad jis – ne paskutinis. Labai malonu, kad praėjus trejiems metams taurė vėl atsidūrė mano rankose. Sezonas tikrai buvo vykęs, o ir intrigos šiemetiniuose rinkimuose buvo nemažai. Nebuvau garantuotas, kad tapsiu nugalėtoju, tačiau labai tuo džiaugiuosi“, – kalbėjo V.Korobovas.

Geriausius 2016 metų šalies baidarių ir kanojų irkluotojus lėmė 15min skaitytojų (50 proc.) ir LBKIF ekspertų komisijos (50 proc.) balsai.

A.Lanko ir E.Ramanausko duetas surinko 40 proc. skaitytojų balsų. 24 proc. aistruolių balsavo už V.Korobovą, 22 proc. – už Ričardo Nekriošiaus ir Andrejaus Olijniko porą.

Pastarųjų sportininkų dvivietė baidarė 1000 m distancijoje olimpinėse žaidynėse pateko į A finalą ir iškovojo 5 vietą, Europos pirmenybėse sportininkai finišavo šešti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius