Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Rapšiui konkurencijos nesudarys: Kinijos žvaigždė praleis Tokijo žaidynes

Kinijos plaukimo žvaigždės Sun Yango Tokijo olimpinėse žaidynėse nepamatysime. Už praleistą dopingo testą diskvalifikuotam plaukikui sutrumpintas diskvalifikacijos terminas, tačiau į baseiną oficialiose varžybose jis vis tiek negalės šokti dar ilgą laiką.
Sun Yangas
Sun Yangas / „Scanpix“ nuotr.

Sporto arbitražo teismas (CAS) nusprendė anksčiau Sun Yangui skirtą aštuonerių metų bausmę sušvelninti iki ketverių metų ir trijų mėnesių.

Bausmės laikas skaičiuojamas nuo 2020 m. vasario 28-osios, tad kinas tikrai neplauks Tokijuje ir turėtų į baseiną sugrįžti tik prieš pat 2024 m. Paryžiaus olimpines žaidynes.

Ilga diskvalifikacija triskart olimpiniam čempionui iš Kinijos buvo skirta už praleistą dopingo testą 2018 m. rugsėjį. Tuomet Sun Yango namuose apsilankė antidopingo kontrolieriai, tačiau plaukikas neleido jiems palikti jo namų su kraujo ir šlapimo mėginiais bei liepė asmens sargybiniams mėginius sudaužyti.

Pirmą kartą bausmė jam buvo paskirta dar 2018 m. pabaigoje, bet 2019 m. sausį Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) diskvalifikaciją atšaukė.

Vis tik galiausiai dėl sprendimo sukruto Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA), kuri kreipėsi į CAS ir pasiekė, kad aštuonerių metų diskvalifikacija kinui būtų grąžinta.

Pakartotinai CAS bylą nagrinėti teko po to, kai Šveicarijos aukščiausiasis tribunolas grąžino bylą į arbitražą kino gynybai įrodžius, jog vienas iš trijų teisėjų kolegijos narių socialiniuose tinkluose reiškė neapykantą Kinijos atžvilgiu ir taip galėjo nesilaikyti šališkumo priimdamas sprendimą.

„Scanpix“ nuotr./Sun Yangas
„Scanpix“ nuotr./Sun Yangas

29-erių Sun Yangas yra vienas tituluočiausių pasaulio plaukikų. 2012 m. Londono olimpinėse žaidynėse jis laimėjo auksą laisvuoju stiliumi 400 ir 1500 m distancijose, o 2016 m. Rio de Žaneire tapo olimpiniu čempionu ir 200 m laisvuoju stiliumi plaukime. Iš viso kinas yra pelnęs šešis olimpinius medalius – be trijų aukso, dar ir du sidabro bei vieną bronzos.

200 ir 400 m distancijose tarp favoritų Tokijuje bus ir Lietuvos olimpinė viltis Danas Rapšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius