TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
2023 10 21 /11:33

D.Rapšys nestoja – vėl plauks finale

Vengrijos sostinės Budapešto „Duna Arena“ baseine vykstančiame paskutiniame šio sezono „World Aquatics“ pasaulio plaukimo taurės etape šeštadienį Danas Rapšys sėkmingai įveikė 200 m plaukimo kompleksiniu būdu atrankos varžybų barjerą.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / dpa/picture-alliance nuotr.

Atrankos pirmajame plaukime 28 metų panevėžietis distanciją 6-uoju taku įveikė per 2 min. 0,05 sek. ir finišą pasiekė pirmas.

Tarp visų 43 atrankos dalyvių lietuvio laikas buvo antras. Greičiau už jį plaukė tik Matthew Satesas iš PAR (1:59,78). Trečias rezultatas priklauso Noe Ponti iš Šveicarijos (2:00,33).

Tuo metu Erikui Grigaičiui 50 m plaukimo nugara rungties barjeras buvo kiek per aukštas. 20-metis lietuvis distanciją įveikė per 26,28 sek. ir tarp 51 atrankos dalyvio liko 18-as.

Greičiausi šios rungties atrankos varžybose buvo amerikietis Michaelas Andrew (24,89), čekas Miroslavas Knedla (25,01) ir australas Isaacas Morganas (25,13).

Trečias tarp lietuvių šiandien startavo Andrius Šidlauskas. 50 m krūtine 26 metų lietuvis nuplaukė per 27,99 sek., tarp 58 dalyvių buvo 13-as ir į finalą taip pat nepateko.

Greičiausiai finišą šioje rungtyje pasiekė kinas Haiyangas Qinas (26,57) ir Arno Kamminga iš Nyderlandų (27,00).

Vėliau į baseiną šiandien dar šoks Rūta Meilutytė ir Agnė Šeleikaitė (100 m krūtine) bei Saverio Vitas Multinas (200 m peteliške).

Pasaulio taurės etapas Budapešte prasidėjo penktadienį, o D.Rapšys savo gausią laimėjimų kolekciją jau papildė dar vienu medaliu. Vyrų 400 m plaukimo laisvu stiliumi varžybas pasaulio taurės etapuose Berlyne ir Atėnuose laimėjęs lietuvis šį kartą rungtyje finišavo trečias.

Už pergalę toje pačioje rungtyje visuose etapuose plaukikams atitenka taip vadinamos trigubos karūnos ir 10 tūkst. JAV dolerių premija.

D.Rapšys Berlyne ir Atėnuose taip pat nugalėjo 200 m plaukime laisvu stiliumi, o Rūta Meilutytė abu kartus buvo greičiausia moterų 50 m plaukimo krūtine rungtyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius