-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danas Rapšys užstojo Rūtą Meilutytę po Arvydo Juozaičio žodžių

Danas Rapšys nustebo, išgirdęs plaukimo olimpinio prizininko Arvydo Juozaičio komentarą apie Rūtą Meilutytę po pasaulio plaukimo pirmenybių.
Rūta Meilutytė, Danas Rapšys
Rūta Meilutytė, Danas Rapšys / Luko Balandžio / 15min nuotr.

1976 metų olimpinę bronzą plaukiant krūtine laimėjęs A.Juozaitis, pastaruoju metu kandidatuojantis į Lietuvos prezidentus, vertindamas Rūtos Meilutytės rezultatus praėjusią savaitę vykusiose pasaulio pirmenybėse, lrt.lt pareiškė, kad sidabro medalis 25 metrų baseine yra „ne kažin kas.“

Tačiau D.Rapšys, kuris pats čempionate Kinijoje laimėjo auksą 400 metrų laisvuoju stiliumi ir sidabrą 200 metrų laisvuoju stiliumi rungtyje, turi kitą nuomonę.

„Tai – medalis. Nesvarbu, koks baseinas – trumpas ar ilgas. Tai yra čempionatas. Kada pastarąjį kartą Lietuvos plaukikė, neskaitant Rūtos, laimėjo kokį medalį? Be jos, savo rinktinėje mes net neturime kitų plaukikių. Rūtos indėlis yra labai didelis – viskas su ja yra gerai“, – sakė D.Rapšys.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Danas Rapšys
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Danas Rapšys

Iš tiesų, iki R.Meilutytės paskutinė plaukikė, užlipusi ant garbės pakylos svarbiausiose varžybose buvo Lina Kačiušytė, laimėjusi olimpinių žaidynių ir pasaulio pirmenybių auksą 1978–1980 metais.

Šių metų planetos čempionate R.Meilutytė Kinijoje iškovojo sidabrą 50 metrų krūtine rungtyje, bet liko tik keturiolikta 100 metrų krūtine distancijoje, prieš grįždama į Los Andželą, kur dabar treniruojasi ir gyvena.

A.Juozaitis dar po 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių pateko į antraštes ir į dokumentinį filmą „Rūta“, kai pasiūlė plaukikei susitelkti į šeimą, o ne sportą.

„Mes, plaukikai, nelabai kreipiame į tai dėmesį. Tik pasijuokiame ir viskas, – sakė D.Rapšys, pretenduojantis tapti geriausiu Lietuvos 2018 metų sportininku. – Čia kaip krepšinyje – daug komentatorių, kurių nuomonė svyruoja nuo rezultatų: jei pasisekė – šaunuoliai, nepasisekė – patys blogiausi.

Aš nelabai į tai veliuosi, visada lengviau pasakyti, nei padaryti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius