Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dano Rapšio sąlygos Budapešto burbule: su kauke baseine ir mityba atsukus nugarą

Geriausias Lietuvos plaukikas Danas Rapšys šiuo metu Budapešte rengiasi kitoms Tarptautinės plaukimo lygos (ISL) varžyboms. Plaukikas pasidalino neįprasta patirtimi, kaip atrodo plaukimo burbulas pandemijos sąlygomis.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

D.Rapšys jau startavo ISL varžybose, kur užėmė pirmąją ir antrąją vietas 400 ir 200 m laisvuoju stiliumi rungtyse praėjusį savaitgalį.

„Energy Standart“ komandai atstovaujantis plaukikas liko Budapešte, kur toliau rengiasi kitiems ISL etapams.

Apie savo gyvenimo sąlygas Vengrijos sostinėje D.Rapšys pasidalino savo socialinių tinklų paskyrose.

„Atvykę čia turėjome pasidaryti su COVID-19 testus. Kol gavome atsakymus, turėjome sėdėti kambariuose ir negalėjome niekur išeiti. Maistą palikdavo už durų, – rašė Lietuvos plaukikas. – Prie visų įėjimų – baseino, viešbučio – įrengti aparatai, kurie matuoja temperatūrą. Visi stoja į eilę ir turi „nusiskenuoti“. Į liftą gali eiti daugiausiai du žmonės.

Pusryčiai, pietus, vakarienė vyksta pagal grafiką. Kiekvienas sėdi atskirai prie savo staliuko – dažniausiai žiūrime vieni kitiems į nugarą. Maisto įsidėti negali – stovi daug žmonių, kurie tau įdeda, tik turi parodyti ką. Vandens kiekvienam atnešamas ąsotis ir įpilama į stiklinę.

Baseine privaloma dėvėti kaukę visur, kur tik nereikia plaukti – ar tai būtų mankšta, ar ant masažo stalo. Takuose gali plaukti daugiausiai 3 žmonės, todėl kiekviena komanda turi atskirą treniruočių laiką, kiekviena komanda treniruojasi vis skirtingame baseine – jų yra 3 – vieni trumpi (25 m), o kiti ilgi (50 m).

View this post on Instagram

Sulaukiu daug klausimų, kaip gyvenu tam „burbule”???? Budapešte per ISL treniruotes ir varžyla’s? ????‍♂️????‍♂️????Papasakosiu plačiau. Svarbiausias dalykas yra saugumas.???? Atvykę čia turėjome darytis 2 COVID-19 testus. Kol gavome atsakymus, turėjome sėdėti kambariuose ir negalėjome niekur išeiti.???? Maistą palikdavo prie durų. ????????????Prie visų įėjimų - baseino, viešbučio įrengti aparatai, kurie matuoja temperatūrą. Visi stoja į eilę ir turi „nusiskenuoti”. Į liftą gali eiti daugiausia 2 žmonės. Pusryčiai, pietūs ir vakarienė vyksta pagal grafiką. ☑️Kiekvienas sėdi atskirai prie savo staliuko - dažniausiai žiūrime vieni kitiems į nugarą.????‍???? Maisto pats įsidėti negali - stovi daug žmonių, kurie tau įdeda, tačiau turi jiems parodyti ką. ????Vandens kiekvienam atnešamas ąsotis ir įpilama į stiklinę. Baseine privaloma dėvėti kaukę visur, kur tik nereikia plaukti - ar tai būtų mankšta, ar ant masažo stalo. Takuose gali plaukti daugiausia 3 žmonės, todėl kiekvieną komanda turi atskirą treniruočių laiką, kiekviena komanda treniruojasi vis skirtingam baseline - jų yra 3 - vieni trumpi (25 m), kiti ilgi (50 m). Iš viešbučio („Thermal Margaret Island”) galima išeiti į Margaritos salos (viduryje Budapešto, Dunojaus viduryje) ⛵️????teritoriją daugiausia 90 minučių pasivaikščioti. ????Išeinant reikia pažymėti laiką. Nespėjus grįžti taikomos baudos ir sankcijos. Kas 5 dienas privaloma darytis testą. Kad visos komandos turėtų vienodas sąlygas treniruotis, skiriamas vis kitoks laikas. Vieną dieną turime būti baseline 7 val. ryto, kitą – 9 val., dar kitą – vidurdienį. ????Todėl sunku priprasti prie režimo - tai matosi iš veidų, kai reikia lipti į autobusą pusę 7 ir važiuoti į „Duna” areną ????????. Turime dabar mažiau nei pusantros savaitės treniruočių iki antro etapo. Todėl visi stengiasi pasiekti geresnę formą nei pirmame etape. ????????Smagu treniruotis su tokia didele komanda, kurią sudaro žmonės iš 20 valstybių. Praėjo 11 dienų, liko dar 31. Linkėjimai!???????? #danasrapsys #isl #energystandard #islswimleague #Renault #Sostena #Akvilė #GubernijaBrewery #SanatorijaGradiali #sMarketing

A post shared by Danas Rapsys (@danas.rapsys) on

Iš viešbučio („Thermal Margaret Island“) galima išeiti į Margaritos salos (viduryje Budapešto, Dunojaus viduryje) teritoriją daugiausiai 90 minučių pasivaikščioti. Išeinant reikia pažymėti laiką. Nespėjus grįžti taikomos baudos ir sankcijos. Kas penkias dienas privaloma darytis testą.

Kas visos komandos turėtų vienodas sąlygas treniruotis, skiriamas vis kitoks laikas. Vieną dieną turime būtų baseine 7 val. ryte, kitą – 9 val., o dar kitą – vidurdienį. Todėl sunku priprasti prie režimo – tai matosi iš veidų, kai reikia lipti į baseiną pusę 7 ir važiuoti į „Duna“ areną.

Turime dabar mažiau nei pusantros savaitės treniruočių iki antrojo etapo. Todėl visi stengiasi pasiekti geresnę formą nei pirmajame etape. Smagu treniruotis su tokia didele komanda, kurią sudaro žmonės iš 20 valstybių. Praėjo 11 dienų, liko dar 31. Linkėjimai!“

15min primena, kad ISL yra antrą sezoną vykdomos komercinės plaukimo varžybos, įkurtos kaip alternatyva Tarptautinei plaukimo federacijai.

„Energy Standart“ komandai taip pat atstovauja ir Simonas Bilis bei Andrius Šidlauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius