Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vieną rekordą pagerinęs Danas Rapšys iš Tokijo grįš su dviem aukso medaliais!

Sekmadienis – paskutinė FINA pasaulio taurės pirmojo etapo, vykstančio Tokijuje (Japonija), diena. Per trumpą trijų dienų atkarpą Danas Rapšys Lietuvos plaukimo rinktinei padovanojo net du aukso medalius.
Dano Rapšio triumfas ir apmaudas
Dano Rapšio triumfas / „Scanpix“ nuotr.

200 metrų laisvuoju stiliumi rungties finale distanciją lietuvis įveikė per 1:45,74 min. ir finišavo pirmas, vos 0,003 sekundės aplenkdamas vengrą Dominiką Kozmą. Bronzą iškovojo amerikietis Blake'as Pieroni.

D.Rapšio pasiektas rezultatas – naujas šios rungties rekordas pasaulio taurėje.

Lietuvis buvo įvardijamas kaip vienas iš pagrindinių pretendentų šioje rungtyje pasidabinti aukso medaliu, o favorito vardą pateisino su kaupu.

VIETA PLAUKIKAS LAIKAS
1 Danas Rapšys 1:45.74
2 Dominikas Kozma 1:45.77
3 Blake'as Pieroni 1:46.62
4 Katsuhiro Matsumoto 1:47.95
5 Kotaro Takahashi 1:48.37
6 Alexandre'as Marcourtas 1:48.51
7 Fuyu Yoshida 1:49.12
8 Sebastienas De Meulemeesteris 1:49.36

200 metrų laisvuoju stiliumi rungties atrankoje sekmadienio ryte D.Rapšys iš 44 dalyvavusių plaukimų pasiekė antrą laiką – 1:48,31 sek.

D.Rapšio karjeros rekordas plaukiant 200 m. laisvuoju stiliumi yra 1:45,12 min., tačiau visi puikiai prisimename tą nelemtą lietuvio judesį neseniai pasibaigusiame pasaulio plaukimo čempionate, už kurį D.Rapšys buvo diskvalifikuotas – tąkart jis buvo pasiekęs geriausią karjeros laiką, tačiau jis buvo anuliuotas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Danas Rapšys
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Danas Rapšys

Priminsime, kad tai jau trečiasis finalas Tokijuje, kuriame dalyvauja Danas Rapšys. Penktadienį Lietuvos plaukimo rinktinės lyderis laimėjo auksą 400 metrų laisvuoju stiliumi plaukime (pasiekė varžybų rekordą), o vakar 100 metrų laisvuoju stiliumi rungties finale finišavo aštuntas, tačiau pagerino karjeros rekordą.

Deja, tačiau kitiems trims rinktinės nariams – Giedriui Titeniui, Andriui Šidlauskui ir Tadui Duškinui į savo rungčių finalus prasibrauti nepavyko.

FINA pasaulio plaukimo taurės etapai vyks trijuose regionuose – Azijoje, Europoje ir Viduriniuose Rytuose. Iš viso plaukikus priims 7 šalių miestai. Sportininkai šiųmetinėje taurėje išsidalins 2,5 mln. JAV dolerių (apie 2,24 mln. eurų) prizinį fondą. Visi etapai vyks 50 m baseine, o plaukikai varžybų metu turės galimybę įvykdyti kvalifikacinius normatyvus į kitų metų Tokijo olimpines žaidynes.

Antrasis ir trečiasis taurės etapai taip pat neapsieis be lietuvių – čia ketina startuoti Danas Rapšys ir Andrius Šidlauskas.

AZIJA
1. Tokijas – rugpjūčio 2–4
2. Dzinanas – rugpjūčio 8–10
3. Singapūras – rugpjūčio 15–17

EUROPA
4. Budapeštas – spalio 4–6
5. Berlyna – spalio 11–13

VIDURINIAI RYTAI
6. Kazanė – lapkričio 1–3
7. Doha – lapkričio 7–9

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius