Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekstremalų australietės užmojį nuplaukti nuo Kubos iki Floridos sustabdė medūzos įkandimas

28-erių metų Chloë McCardel rengėsi nuplaukti 160 kilometrų pavojingą vandens ruožą. Australijos sportininkė ekstremalė norėjo iš Kubos pasiekti Floridą. Ji būtų tapusi pirmąja plaukike, įveikusia atstumą nesinaudodama nuo ryklių apsaugančiu narvu ir kostiumu, skelbia „Spiegel“
Chloe McCardel neria į vandenį Havanos prieplaukoje.
Chloe McCardel neria į vandenį Havanos prieplaukoje. / AFP/Scanpix nuotr.

Ch.McCardel startavo pagal planą. Vyraujant geram orui į vandenį ji įšoko Havanos prieplaukoje. Lydima baidarės ir kito laivo, ji ėmė plaukti į šiaurę.

Moteris norėjo įveikti distanciją tarp Havanos ir Ki Vesto Floridoje, atstumas – 160 km.

„Tai sunkiausias plaukimo išbandymas pasaulyje“, – prieš startą sakė moteris. Tai tarsi pasaulio futbolo čempionatas arba Olimpinių žaidynių medalis pasiekiant pasaulio rekordą.

Vandenys, kuriais plaukė Ch.McCardel, laikomi pavojingais. Juose gyvena rykliai, medūzos, vyrauja stiprios srovės.

Ilgų nuotolių plaukikę kelyje turėjo saugoti apie 20 žmonių. Ch.McCardel apskaičiavo, kad Meksikos įlankoje jai teks praleisti apie 60 valandų. Australė yra šešis kartus perplaukusi Lamanšo sąsiaurį ir 2010 metais laimėjo plaukimo maratoną Niujorke. „Aš perplaukiau Lamanšo sąsiaurį, o tai tarsi įkopti į Everestą, – sakė 28-erių plaukikė, – Tačiau plaukti iš Kubos į JAV yra penkis kartus toliau ir tikiuosi tapti pirmuoju asmeniu, kuris atstumą įveiks be apsauginio narvo ir kostiumo.“

Tačiau plaukikės užmojai baigėsi nesėkme įkandus medūzai. Komanda „Facebook“ paskelbė, kad po sunkaus įkandimo plaukikė turėjo nutraukti kelionę.

Rykliai, medūzos ir srovės

Reuters/Scanpix nuotr./Chloe McCardel
Reuters/Scanpix nuotr./Chloe McCardel

Vandenys, kuriais plaukė Ch.McCardel, laikomi pavojingais. Juose gyvena rykliai, medūzos, vyrauja stiprios srovės. Dabartinis metų laikas pasirinktas siekiant išvengti sandūrių su medūzų pulkais. Didėjant vandens temperatūrai gyvūnai sparčiai dauginasi.

Atstumą nuo Kubos iki Floridos 1997 metais įveikė 22-ejų australė Susie Maroney. Tiesa, ji plaukė narve, saugodamasi ryklių. Kaip pranešė Australijos laikraštis „The Age“, Ch.McCardel ryklius ketino atbaidyti naujosiomis technologijomis. Gyvūnus turėjo nubaidyti elektromagnetinis laukas.

AFP/Scanpix nuotr./Ch.McCardel
AFP/Scanpix nuotr./Ch.McCardel

Pastaraisiais metais pasiekti rekordą bandė dar dvi moterys. Australė Penny Palfrey plaukimą nutraukė pernai liepą, po 40 valandų kelionės vandeniu, ji kentė nuo skausmingų medūzų įkandimų.

Atkakliausia iki šiol buvo amerikietė Diana Nyad. 1978 metais šiandien jau 63-ejų moteris bandė įveikti atstumą, tačiau nepavyko. Ji bandė ir 2011 metais. Pernai rugpjūtį maratono plaukikė ir knygos autorė bandė dar kartą. Stipri audra ir medūzos po 40 valandų trukusio plaukimo privertė kelionę nutraukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius