Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Geriau nedalyvaus olimpinėse žaidynėse, nei pasmerks karą: „Nevadinsiu Rusijos bloga“

Du kartus olimpiniu čempionu Tokijo žaidynėse tapęs Rusijos plaukikas Jevgenijus Rylovas tikina, kad neketina pasmerkti jo šalies Ukrainoje vykdomo karo, net jei tai užkirstų jam kelią į Paryžiaus olimpines žaidynes.
Jevgenijus Rylovas
Jevgenijus Rylovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tarptautinė plaukimo asociacija („World Aquatics“) šio mėnesio pradžioje nustatė kriterijus Rusijos ir Baltarusijos sportininkams, pagal kuriuos jie gali varžytis tarptautinėse varžybose, bet tik kaip neutralūs atletai ir tik neturėdami jokių sąsajų su karinėmis organizacijomis bei nepalaikydami karo Ukrainoje.

Be to, plaukikams iš šalių agresorių draudžiama dalyvauti komandinėse rungtyse, jie negali vilkėti savo šalių simbolių ir bendrauti su žiniasklaida.

Paskelbus šias sąlygas teigta, kad kiekvienas varžybose dalyvauti norinčio ruso ar baltarusio atvejis bus vertinamas individualiai. Be to, vis dar neaišku, ar šių šalių atstovai galės plaukti olimpinėse žaidynėse, nes tam dar nėra pritarimo davęs Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC).

Vis dėlto J.Rylovas neketina dalyvauti Paryžiaus žaidynėse, net jei turėtų tam progą. Jis teigia, kad jokiais būdais nepasmerks karo Ukrainoje.

„Scanpix“ nuotr./Jevgenijus Rylovas sulaukė „Speedo“ ir ISL antausių.
„Scanpix“ nuotr./Jevgenijus Rylovas sulaukė „Speedo“ ir ISL antausių.

„Galiu kalbėti tik už save, bet jei turėsiu pasirašyti tokią politinę deklaraciją, aš atsisakysiu. Tokiu atveju sakyčiau, kad mano šalis yra bloga. Nenoriu sutikti su tokiomis sąlygomis, – Rusijos žiniasklaidai sakė plaukikas. – Jų įžūlumas mūsų atžvilgiu nenustoja augti. Manau, kad turėtume grįžti į tarptautinius renginius tik tada, kai bus atstatytos visos mūsų teisės, antraip rizikuojame amžinai likti su neutralių atletų statusais.“

J.Rylovas jau ir anksčiau pagarsėjo savo palaikymu Ukrainoje vykdomoms nekaltų žmonių žudynėms. Praėjusiais metais jis dalyvavo Lužnikų stadione surengtame propagandiniame koncerte, skirtame Krymo okupacijos sukakčiai paminėti, bei dėvėjo kostiumą su Z raide – Rusijos kariuomenės simboliu.

Už tai jis sulaukė net kelių kirčių – sutartį su plaukiku nutraukė jį rėmusi plaukimo aprangos gamintoja „Speedo“, o netrukus kontraktą su J.Rylovu nutraukė ir „Energy Standard“ komanda, kuriai jis atstovavo nuo 2019 metų. Jį asmeniškai devyniems mėnesiams suspendavo ir „World Aquatics“ organizacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius