Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Henrikas Žustautas ir Ignas Navakauskas pateko į Europos žaidynių finalus

Pirmas bandymas nuskinti Europos žaidynių medalį Mingečevyro baidarių ir kanojų irklavimo kanale lietuviams buvo nesėkmingas. Be vargo atrankos barjerą įveikę ir tiesiausiu keliu į finalą patekę Lietuvos irkluotojai 28 metų Ričardas Nekriošius ir 27 metų Andrejus Olijnikas lemiamose lenktynėse buvo dar greitesni, tačiau medaliui to nepakako.
Henrikas Žustautas
Henrikas Žustautas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Dviviečių baidarių 1000 m distanciją finale per 3 min. 14,346 sek. įveikę lietuviai liko šešti tarp devynių įgulų. Atrankoje mūsų šalies atstovai irklavo lėčiau – 3 min. 16,020 sek.

Europos žaidynių čempionais šioje rungtyje tapo vengrai Zoltanas Kammereris ir Tamasas Szalai – 3 min. 11,681 sek. Sidabro medalius iškovojo vokiečiai Maxas Rendschmidtas ir Marcusas Grossas (3 min. 12,034 sek.), bronzos – baltarusiai Vitalijus Bialka ir Romanas Petrušenka (3 min. 13,584 sek.). 

Pirmadienį varžybas pradėjo likę Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo rinktinės nariai.

Šių metų Europos čempionato bronzos medalio laimėtojui Ignui Navakauskui pirmadienį vieninteliam pavyko tiesiai iš atrankos patekti į finalą. 25 metų sportininkas vienviete baidare 200 m įveikė per 35,022 sek. ir laimėjo trečią iš trijų atrankos plaukimų. Tarp visų 26 irkluotojų lietuvio rezultatas buvo ketvirtas.

Per pusfinalį į finalą galingais yriais įplaukė 20 metų Henrikas Žustautas. Viename iš trijų atrankos plaukimų jis finišavo antras (39,230 sek.), tačiau pirmieji bilietai atiteko tik nugalėtojams. Antrajame pusfinalyje H.Žustautas paliko visus konkurentus už nugaros – 38,737. 

Gegužės pradžioje iš Europos čempionato Čekijoje bronzos medalius parsivežę Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas Europos žaidynėse nepateko į finalą. 29 metų dvivietės baidarės irkluotojai viename iš dviejų atrankos plaukimų buvo septinti (32,695 sek.), o pusfinalyje taip pat užėmė septintąją vietą (32,793 sek.). Ir atrankoje, ir pusfinalyje kelialapį į finalą garantavo ne žemesnė nei trečioji vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius