Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Henrikas Žustautas ir Jevgenijus Šuklinas pradeda dvikovą dėl Rio kelialapio

Artėjant Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms baidarių ir kanojų federacijoje prasideda kova dėl kelialapio 200 m kanojų vienviečių varžybose. Jau šį savaitgalį Lietuvos taurės varžybose pirmą kartą irklus surems Londono olimpiados vicečempionas Jevgenijus Šuklinas ir fantastiškai praėjusių metų sezoną irklavęs Henrikas Žustautas.
Henrikas Žustautas ir Jevgenijus Šuklinas
Henrikas Žustautas ir Jevgenijus Šuklinas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Gulbės giesmė

„Kiekviena treniruotė išeina kaip neblogos varžybos“, – apie pasaulinės klasės kanojininkų dvikovą sakė J.Šuklinas, kuriam praėjęs sezonas buvo ne toks geras kaip jaunajam H.Žustautui.

30-metis J.Šuklinas jau anksčiau sakė, kad tai jam bus paskutinis profesionalus sezonas vienvietėje. Olimpinis prizininkas teigė, kad ateityje galbūt sės į dvivietę, tačiau po 20 metų sporto pasaulyje vienvietės jau pakanka.

„Viską darau maksimaliai, šiemet jau nuirklavau daugiau kaip 2000 km. Kitoje olimpiadoje 200 metrų vienvietės neliks, tad ir Henrikui tai paskutinis šansas pasirodyti šioje. Labai norėčiau karjerą baigti su aukso medaliu“, – teigė J.Šuklinas.

Patyręs sportininkas teigė, kad tiek jis, tiek H.Žustautas, tiek Jevgenijus Korobovas olimpinėse žaidynėse ne tik pretenduotų į finalą, bet ir į medalius. Tokioje aukštumoje šiuo metu yra Lietuvos baidarių vienvietininkai.

„Lietuvoje lygis dabar labai aukštas – laimėjęs žinai, kad esi labai stiprus ir pasaulyje. Psichologinis jaudulys visada būna, tarptautinėse varžybose jaučiasi, o dabar ir Lietuvoje varžybos bus kaip tarptautinės. Jei važiuotume visi, gal ir visas tris pirmąsias vietas Rio užimtume“, – apie intrigą kovoje dėl Rio sakė H.Žustautas.

Atrankos taisykles nustatė federacija

Lietuvos baidarių ir kanojų federacija nustatė atrankos dėl Rio olimpinio kelialapio taisykles.

Kaip sakė BKI prezidentas Aleksandras Alekrinskis, geresnį 2015 m. sezoną turėjusiam H.Žustautui įskaityta viena pergalė. Jaunąjį kanojininką galime laikyti šiek tiek didesniu favoritu.

„Kova prasideda šį savaitgalį Lietuvos taurės varžybose. Antras etapas bus Duisburge per pasaulio taurės antrą etapą, o trečias, jei jo prireiks, birželio mėnesį per Lietuvos čempionatą. H.Žustautui reikia iškovoti dvi, o J.Šuklinui – tris pergales.

Pernai Henrikas parodė, kad ištisą sezoną buvo favoritas, laimėjo Europos žaidynes, pasaulio ir Europos čempionate dalyvavo. Jis ir iškovojo šaliai kelialapį. Vykdomasis komitetas dėl to nustatė tokias atrankos taisykles, avansu įskaitant Henrikui vieną pergalę už tą sėkmingą sezoną“, – pasakojo A.Alekrinskis.

H.Žustautas: Lietuvoje lygis dabar labai aukštas – laimėjęs žinai, kad esi labai stiprus ir pasaulyje

Teoriškai galimybę iškovoti kelialapį į Rio turi ir visose varžybose dalyvaus ir V.Korobovas. Jeigu visas varžybas laimėtų, kelialapis į Rio būtų jo.

Rio – rekordinis įgulų skaičius

Baidarių ir kanojų sportininkai Rio olimpinėse žaidynėse turės keturias įgulas – tai rekordinis skaičius. Kelialapis į žaidynes iškovojamas šaliai, o ne asmeniškai sportininkui.

Kelialapis, skirtas 200 metrų dviviečių baidarių distancijoje, turėtų atitekti Aurimui Lankui ir Edvinui Ramanauskui, kurie yra aiškūs rungties lyderiai Lietuvoje.

Olimpinėse žaidynėse 1000 m dviviečių baidarių distancijoje startuos Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas, 200 m vienviečių baidarių distancijoje – Ignas Navakauskas.

„Šią žiemą užsitarnavome nemažai lėšų, tad galėjome padengti treniruočių stovyklas užsienyje. Turėjome stovyklas Izraelyje, Kroatijoje, Turkijoje, Portugalijoje. Visi stipriausieji turėjo idealias sąlygas, prie jų prijungdavome ir jaunimą, būsimąją pamainą.

Dalyvavome dvejose varžybose – Portugalijoje ir Italijoje. Laimėjome kelis medalius. Manau, kad einame teisingu keliu ir galime tikėtis aukštų rezultatu šiame sezone ir olimpinėse žaidynėse“, – žadėjo BKI generalinis sekretorius Romas Petrukanecas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius