-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 11 /20:05

Į Europos čempionatą keliaujantys Lietuvos plaukikai įstrigo oro uoste

Pirmadienį į Europos plaukimo čempionatą Kopenhagoje keliaujantiems Lietuvos plaukikams iškilo nemalonios kliūtys. Iš Ispanijos Daniją pasiekti turėję sportininkai įstrigo Malagos oro uoste.
Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Deividas Margevičius ir Gytis Stankevičius
Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Deividas Margevičius ir Gytis Stankevičius / Asmeninio archyvo nuotr.

Vienas iš Lietuvos rinktinės lyderių Danas Rapšys pranešė, kad jau penkias valandas laukia oro uoste: „Skrydis į Kopenhagą, kur vyks Europos čempionatas, atšauktas. Jau laukiame 5 val. ir dar neaišku, ar pasieksime Daniją šiandien, o varžybos jau poryt...“

Su D.Rapšiu oro uoste dėl audros Andalūzijoje įstrigo Andrius Šidlauskas, Deividas Margevičius ir Gytis Stankevičius.

Lietuvos plaukikai prieš svarbų startą treniravosi Ispanijos aukštikalnėse Siera Nevadoje, todėl į Daniją iškeliavo tiesiai iš Andalūzijos.

Pirmadienio vakare paaiškėjo, kad dėl sujauktų skrydžių ketvertas turės suskilti: D.Rapšys ir D.Margevičius gavo bilietus į 21 valandos lėktuvą, o A.Šidlauskas ir G.Stankevičius iškeliavo nakvoti į viešbutį ir išskris tik antradienį.

Londone ilgam buvo užstrigusi Ugnė Mažutaitytė. Ji į Europos pirmenybes skrido iš JAV ir Londoną pasiekė dar sekmadienį ryte. Tačiau dėl Angliją užklojusio sniego plaukikė užtruko beveik pusantros paros ir išskrido tik pirmadienio vakarą.

Rūta Meilutytė, Povilas Strazdas ir Simonas Bilis pirmadienio rytą be nesklandumų pasiekė Kopenhagą, skrydžiu iš Vilniaus.

Europos čempionatas trumpajame 25 metrų baiseine Danijoje vyks gruodžio 13–17 dienomis.

„SKYCOP“ vadovo Mariaus Stonkaus komentaras apie situaciją:

„Labai apmaudu, kad mūsų šalies garbę tarptautinėse varžybose ginantys sportininkai susidūrė su trikdžiais kelionės į Europos čempionatą metu. Subalansuota dienotvarkė ir poilsis ypač svarbi ir padeda sportininkams palaikyti ne tik fizinę formą, tačiau ir psichologinį nusiteikimą. Tokie sutrikdymai sukelia stresines situacijas, tačiau džiugu, kad mūsų sportininkai išliko pozityvūs. Susisiekėme su jais ir pasiūlėme savo pagalbą, tačiau dar neturime duomenų, ar oro linija pasirūpino atletais taip, kaip priklauso pagal Europos Komisijos reglamentą, apibrėžiantį tokias situacijas. Pagal jį Lietuvos plaukimo rinktinės nariai turėjo iš oro linijų gauti ne tik vandens ir maisto laukimo metu, tačiau ir neišskridusiems sportininkams turėjo būti parūpinti viešbučiai. Nors šiuo metu Europoje siaučia audra Ana, tačiau jei skrydžiai buvo sutrikdyti ne dėl oro sąlygų, kiekvienam plaukikui ir delegacijos atstovams priklausytų iki 600 eurų kompensacija už patirtus sunkumus. Tikimės, jog šis incidentas nesutrukdys lietuviams pasiekti aukštų rezultatų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius